Par jaunietes slepkavību 10 gadi cietumā • IR.lv

Par jaunietes slepkavību 10 gadi cietumā

22
Rūta Kalmuka, F64

Četri jaunieši notiesāti par paziņas nogalināšanu bez noteikta motīva

Rīgas apgabaltiesa par pagājušā gada vasarā veikto 15 gadus vecās Olgas Kozlovas slepkavību apsūdzētajiem četriem jauniešiem sestdien piesprieda 10 gadu cietumsodu, ziņo aģentūra LETA. Tas ir bargākais sods, ko saskaņā ar likumu nepilngadīgajam var piespriest par šādu noziegumu.

Visi četri apsūdzētie patlaban atrodas apcietinājumā. Nozieguma brīdī viņi bijuši 16 gadus veci un, pēc prokurores teiktā, slepkavībai pat nav bijis īsta motīva.

Jau ziņots, ka 15 gadus vecā Olga tika noslepkavota pērn 5.jūlijā, un viņas slepkavība tika rūpīgi plānota – četrotne šim noziegumam ļoti nopietni gatavojās teju mēnesi iepriekš, norāda apsūdzība. Prokuratūra uzskata, ka galvenais nozieguma plānotājs bija 1993.gadā dzimušais Nikita, kurš radīja it kā lielākā organizācijā iekļautu grupu ar nosaukumu ISA – Informācijas savākšanas aģentūra, kurā iesaistīja savus paziņas – Filipu, Vadimu un Pāvelu. Grupas mērķis bija slepkavību un laupīšanu izdarīšana. Diviem grupas dalībniekiem bija arī gāzes ieroči.

Apsūdzētie bija pazīstami ar cietušo meiteni – divi bija viņas klasesbiedri, viens iepriekš bija skolasbiedrs, ceturtais bija paziņa Olgas skolas biedriem. Jaunieši bija sadalījuši lomas un paziņas slepkavību nolēma veikt nevis personisku motīvu vadīti, bet gan tādēļ, lai visi būtu sasaistīti.

Olgu jaunieši ievilināja ar ieganstu kopā mācīties, ieveda Jaunciema mežā un cietsirdīgi nogalināja ar nazi. Meitenei tika konstatēts ļoti daudz grieztu brūču kakla un krūšu kurvja rajonā. Pēc meitenes noslepkavošanas tika nolaupītas viņas mantas – mobilais tālrunis un aptuveni 40 latu. Meitenes līķis tika paslēpts, un to atrada tikai pēc mēneša ar vecāku pieaicināta ekstrasensa palīdzību, vēstī LETA.

Nogalinātās vecāki pieteikuši arī prasību par morālā un materiālā kaitējuma kompensāciju no apsūdzētajiem.

Komentāri (22)

::Vai cis :: 29.05.2010. 22.05

ASV likumi daudzos štatos paredz iespēju šādus nepilngadīgus dzīvniekus tiesāt kā pieaugušos. Kas ir 10 gadi – iznāks 26 gadu vecumā un līdz nākamajai apcietināšanas reizei paspēs vēl kādu nogalināt.

+1
0
Atbildēt

1

    ilona_xango > ::Vai cis :: 30.05.2010. 12.29

    Iznāks tādi, kas pusi no savas kaut cik apzinīgas dzīves būs pavadījuši cietumā. Tur, cietumā, viņi būs pavadījuši visus savu pēcpubernitātes gadus, tur viņi būs nobrieduši. Grūti pārvērtēt cietuma lomu šādā gadījumā.
    Kas tajā cietumā ir tāds, kas ļautu cerēt, ka viņi neiznāks vēl tikai vairāk samaitāti? Ko mēs īsti zinām par tiem cietumiem?
    Ja cietums nespēj šādus noziedzniekus labot — un tam vispirms vajag saprast nozieguma motīvu — nebūs jēgas pat 50 gadu ilgam cietumsodam, ja viņi pēc tā vēl paliks dzīvi.
    Vecākiem, kam tagad ir piecgadīgas meitenes, vajadzētu uzmanīties pēc 10 gadiem, kad viņi iznāks brīvībā, ļoti iespējams atkal izsalkuši pēc 15 gadīgas meitenes asins.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Zaiga 29.05.2010. 18.28

Mani mulsina tā daļa, kad iesaistās ekstrasenss.

+1
0
Atbildēt

0

ilona_xango 30.05.2010. 11.44

Slikti, ja neatklāj motīvu. Pusaudžiem tas var būt citādāks, bet tas nenozīmē, ka “nebija motīva”.
Otrkārt, slepkavības diemžēl nav retums, tikai kāpēc par vienām ziņo mēdīji, bet par citām ne? Kad tas ir nepieciešams?
Atkal man gribētos pievērst uzmanību tam, par ko NESTĀSTA galvenie Latvijas mēdīji (jo tā tiešam ir zīme). Pirms kāda laiciņa te daudzi komentētāji attaisnoja provinciālismu ar to, ka Latvijas ziņas esot svarīgākas par ārzemju. Labi, kāpēc tad vakar parādījās LTV sižets par 3 prostitūtu noslepkavošanu Anglijā, tik žēlsirdīgs pret upuriem – prostitūtām, bet LTV klusēja tieši visdramatiskākajās dienās Bankokā, kad tur uz ielām šāva un nogalināja desmitiem cilvēku, kad dedzināja ēkas?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu