Uzbrukumos Āzijā desmitiem bojāgājušo • IR.lv

Uzbrukumos Āzijā desmitiem bojāgājušo

17
EPA/LETA

Nemiernieki nolaiž no sliedēm vilcienu Indijā; kaujinieki uzbrūk mošejām Pakistānā

Piektdien Indijā pasažieru ātrvilciena avārijā dzīvību zaudējis 71, bet ievainoti vairāk nekā 200 cilvēku, atsaucoties uz ziņu aģentūru "Press Trust of India", vēsta LETA-AFP/BBC. Savukārt pēc LETA-AFP ziņām Pakistānas austrumu pilsētā Lahorā 80 cilvēki gājuši bojā bruņotā uzbrukumā divām mošejām.

Incidents ar pasažieru vilcienu noticis Rietumbengālijas štatā Indijā. Ekspresis, kas bija ceļā no Rietumbengālijas galvaspilsētas Kalkātas uz Indijas finanšu centru Mumbaju, noskrēja no sliedēm un sadūrās ar pretī braucošo kravas vilcienu. Varasiestādes notikušajā vaino Indijas austrumu daļā aktīvos maoistu nemierniekus, kas telefoniski jau uzņēmušies atbildību par uzbrukumu.

"Notikuma vietā atradām maoistu skrejlapas," paziņoja Rietumbengālijas policijas priekšnieks Bhupinders Singhs. Glābšanas darbi avārijas vietā turpinās, joprojām daudzi pasažieri iesprostoti vagonos, un nav zināms, vai viņi ir dzīvi vai miruši, saka amatpersonas.

Savukārt Pakistānā kaujinieku uzbrukumā divām Lahoras mošejām nogalināti 80 un ievainoti 108 cilvēki, ziņo pilsētas administrācijas un glābšanas dienesta amatpersonas. Spridzekļu vestēs tērpušies kaujinieki ar ieročiem un granātām iebruka divās musulmaņu sektas mošejās, par ķīlniekiem sagrābjot tajos sanākušos dievlūdzējus un uzsākot apšaudi ar policistiem, kas ilga divas stundas.

"Tur bija trīs uzbrucēji. Viņi mošejā ienāca pa aizmugures durvīm un sāka apšaudi. Viņi bija bruņojušies ar granātām, spridzekļu vestēm un citiem ieročiem. Viņi ienāca mošejā un uzrāpās uz jumta," par notikušo vienā no mošejām stāstīja policijas pārstāvis.

Operācijas laikā, pārņemot mošejas kontroli, ievainots viens policists. Viens no uzbrucējiem uzspridzinājies, pārējie divi, no kuriem viens bija pusaudzis un otrs – nopietni ievainots, arestēti. Vienu no uzbrucējiem sagūstīja dievlūdzēji, kad ieķīlējies viņa šaujamierocis. Vēl nav zināms precīzs bojāgājušo un ievainoto skaits otrajā mošejā. Policija meklē aizbēgušos kaujiniekus.

Lahoras pilsētā pēdējā laikā ievērojami pieauguši ar talibu un "Al Qaeda" grupējumiem saistīti uzbrukumi. Martā pašnāvnieku uzbrukumos dzīvību zaudēja 57 cilvēki. Pēdējos trijos gados Pakistānā teroraktos bojā gājuši jau vairāk nekā 3300 cilvēku.

Komentāri (17)

ilmisimo 29.05.2010. 10.49

Ja līst Īrijā un Lielbritānijā, tad virsraksts “Lietavas Eiropā”

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 28.05.2010. 19.32

kāpēc Āzijā?

Indijā un Pakistānā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu