Repše: tauta man saziedoja tikai trešdaļu prasītā • IR.lv

Repše: tauta man saziedoja tikai trešdaļu prasītā

122
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

“Jaunā laika” dibinātājs ar 10 gadu darbu esot atstrādājis sabiedrībai saziedotos 300 tūkstošus

Partijas “Jaunais laiks” (JL) dibinātājs Einars Repše uzskata, ka, pametot aktīvo politiku, nepaliek parādā sabiedrībai, jo ir atstrādājis sabiedrībai tās ziedojumu, intervijā Ir.lv atzina pats politiķis.

Uz Ir.lv jautājumu, vai, aizejot no aktīvās politikas, Repše jūtas atstrādājis sabiedrības saziedoto naudu, Repše atbildēja: ”Pirmkārt, es saņēmu tikai trešo daļu no tā, ko es prasīju. Otrkārt, tas ir mazāk, nekā es būtu nopelnījis, pilnīgi neko papildus nedarot, neuzņemoties nekādas papildu saistības, strādājot Latvijas Bankā, kas bija izveidota, nostabilizēta un kur patiešām vairs darbs kaulus nelauza kā pirmos piecus, desmit gadus. Un, visbeidzot – partija ir izveidota, viņa ir nostabilizējusies, patlaban uz šīs partijas bāzes izveidotā apvienība ir viena no ietekmīgākajām Latvijā, cīnās par pirmo vai otro vietu. Tā ka tas, ko es uzņēmos izdarīt – izveidot partiju – ir izdarīts. Pilnīgi noteikti. Un es esmu kopējam procesam veltījis desmit gadus, un šis process ir bijis gan fiziski, gan morāli ļoti grūts un prasījis ļoti lielu papildu gan darbu, gan arī savas dzīves pārkārtošanu un mobilizēšanu.”

“Kā jau es teicu, nekādas galvassāpes papildus neuzņemoties, es šo summu būtu nopelnījis Latvijas Bankā, turpinādams pildīt savus pienākumus kaut vai uz to atlikušo pilnvaru termiņu, kas man tajā brīdī bija. Un ir viss pamats domāt, ka būtu apstiprināts arī uz nākamo termiņu. Tā kā – paldies! Paldies, arī, protams, visiem ziedotājiem, kuru nemaz arī nebija daudz. Pēc tam sabiedrībā ļoti plaši ir uzstājušies cilvēki, kuri nav ziedotāju sarakstā, bet runājuši viņu vārdā. Paldies tiem, kas ir ziedotāju sarakstā. Darbs nenoliedzami ir izdarīts. Vai kāds varēja to izdarīt labāk vai sliktāk, to tad lai vērtē cilvēki. Otrkārt, ja kāds uzskata, ka to var izdarīt labāk – lūdzu, visas iespējas šobrīd ir.”

Pilnu interviju ar Repši lasiet Ir.lv sadaļā “Skats”.

Komentāri (122)

mary75 28.05.2010. 08.58

Liekat vienreiz to Repši mierā.
Jā, viņš ir neordinārs cilvēks, daudziem, kā skabarga acīs, viņš godīgi pateica – partijas dibināšana ir darbs, kas prasa līdzekļus, ieskaitot arī viņa atalgojumu, nu un?
Tas ir sliktāk, nekā pārdoties oligarhiem, un vēlāk saeimā saņemto naudu atstrādāt?
Repše patiešām izdarījis ļoti daudz, gan neatkarības atgūšanā, gan, patiešām , nodibināja VIENĪGO partiju, kas nekalpo oligarhiem.
Tas ir maz?
Saprotams, vēlāk jau parādījās intrigas, un pārsvaru guva intrigantes, līdz kuru līmenim Repše nenolaižas.
Un, kurš vairāk par Repši izdarījis, stradādams izpildvarā?
Tikt vaļa no Sončika un Jakāna – kurš vēl būtu spējīgs to izdarīt?
Bez kļudām un trūkumiem nav neviens, bet jāvērtē darbi, nevis personības īpatnības.

+41
-7
Atbildēt

11

    v-auto > mary75 28.05.2010. 11.14

    Vai tas, ka Repshe aiziet no politikas shobriid, nav simptoms par gaisotni Vienotiibaa? dzeri49, izdari tak izveeli- ideaalistiskais ciiniitaajs ER vai vieniigaa godiigaa apvieniiba V. “Ir” laikam ir izdariijusi izveeli, tjipa, upureejam Repshi lai negremdeetu Vienotiibu, jo finanshu ministra profesionalitaati un izteikumus var izskaidrot tikai loooti idejiski uzticami indiviidi.
    Par nelokaamo uzticiibu – visu cienu :)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mary75 28.05.2010. 10.42

    Vispār jau Repše pats itin labi atbilst oligarha definējumam. Jā, JL nebija pa tiešo atkarīga no viena konkrēta ekonomiskā grupējuma, bet arī politiķi var būt oligarhi. Mums jau vispār nav demokrātija (tautas vara), bet oligarhija (elites vara). Vismaz es ne brīdi Latvijā neesmu juties, ka valdība aizstāvētu manas un man apkārt dzīvojošo intereses. Arī esošā- ne valdība, ne Saeima. Un to arī sauc par oligarhiju vai oligokrātiju, kad lietas valstī notiek kādas šauras elites lokā.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mary75 28.05.2010. 13.34

    Izlasi uzmanīgi definīciju vārdam “oligarhs”. Nav obligāti jābūt naudai, ko sagrābjas. Sagrābties var arī varu. Un tas ir tas, ko Repše cītīgi ir darījis gadiem. Kas attiecas uz naudu- tad arī tur Repše nav nekāds zīdainis. Savulaik, esot Iekšlietu ministrs, viņš uz austrumu robežas gana rebes sabīdīja.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mary75 28.05.2010. 15.25

    Aizsardzības- atvainojos. Ieradums likt visu ar robežu saistīto zem IeM.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v-auto > mary75 28.05.2010. 11.47

    Deklareet jau var daudz un dikti, bet paliek veel riiciiba, kas manaa, neitraala parastaa pilsona uztverei pasaka vairaak par vaardiem un lozungiem.
    Neesmu ne Vienotiibas principiaals pretinieks, veel jo mazaak 2AS atbalstiitaajs (ne reizi neesmu balsojis par TP, pat laikos, kad Elertes izdevums to atbalstiija), bet taa fanu pulcina vienkaarshotaa bezargumentu nolikshana vai slavinaashana, neatkariigi no teemas, man organiski nav pienemama. Tas taa,lai buutu skaidra mana poziicija kopumaa turpmaak.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    shefere > mary75 28.05.2010. 11.16

    Oligarhs nav nekāds aptuvens jēdziens, tam ir ļoti konkretas pazīmes, no kurām viena- oligarham pieder ietekmīgi mediji, Repšem tomēr nepiemīt. Bet idejiski jā- visi tie nejēdzīgie biznesa plāni ar Latgales zemēm un elites klases jahtām neliecina par lielu gudrību finansēs un ekonomikā, bet gan par nesamērīgi lielu ego un pižonēšanos, tā ka es arī neraudāšu pēc viņa.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 28.05.2010. 12.29

    Tad pastāsti – kritiski, kur ir tikai vārdos deklarētais godīgums un noklusētais negods?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 28.05.2010. 12.56

    Dolār, vai Repše ir miljonārs kļuvis prihvatizējot valsts mantu!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 28.05.2010. 14.58

    Savulaik, esot Iekšlietu ministrs, viņš uz austrumu robežas gana rebes sabīdīja.
    ___________________
    Nu jau nu gan fleitē par septiņiem mēmiem, kad tad Repše bija Iekslietu ministrs?:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 28.05.2010. 11.20

    Repše par aiziešanu no politikas paziņoja jau labu laiku atpakaļ, ar viņa izteikumiem attiecībā uz budžetu viņa aiziešanai nav nekāda sakara.
    Un tāda izvēle – vai nu Repše, vai Vienotība vispār nepastāv, Repše paliek Vienotības atbalstītājs, ko viņš pats arī deklarēja.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 28.05.2010. 11.27

    Kāds sakars Repšem ar oligarhiem?
    Kādus likums vai lēmumus viņš nolobējis sava biznesa interesēs?
    Kur viņa milzīgie īpašumi, mēdiji, kas viņam pieder, tieši vai pastarpināti?
    Viņš ir neveiksmīgs biznesmenis, bet, godīgs politiķis, un nekāds oligarhs.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

dro 28.05.2010. 09.37

Repše aiziet no politikas, ko grib panākt IR? Raidīt pēdējo spļāvienu viņa virzienā? Nu nav Repše eņģelis, nav, bet manuprāt pie pašreizējās situācijas valstī viņš ir vainojams daudz mazāk kā cienījamie žurnālisti, kuri ilgus dziedājuši slavas dziesmas Latvijas izsaimniekotājiem un norējuši Repši.

+33
-7
Atbildēt

2

    ronalds_vuskans > dro 28.05.2010. 09.46

    Pilnībā pievienojos Jūsu viedoklim!

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 28.05.2010. 09.44

    Jā, tas virsraksts tiešām izraisa asociācijas ar spļāvienu, pie kam pilnīgi nepelnītu.
    Iespaids, ka lasītu Neatkarīgo vai kādu citu dzelteno presi.

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

druvis_vectirans 28.05.2010. 10.28

Manās acīs “Vienotība” ir ļoti zaudējusi ar to,ka tās sarakstā nebūs Repšes.Protams,es balsošu par viņiem,bet tos,kas “palīdzēja” Repšem pieņemt tieši šādu lēmumu(nekandidēt),svītrošu ārā.Par to saziedoto naudu runājot,visvairāk brēc tie,kas paši neko nav devuši.Es tomēr gaidu Repši atpakaļ,jo, personīgi man, viņš ir ļoti liela autoritāte jau no LNNK laikiem.Lai viņam veicas!

+21
-2
Atbildēt

1

    anda > druvis_vectirans 28.05.2010. 16.50

    Pievienojos!!!!!Manas domas!
    Nezinu gan vai par Vienotību balsošu vairs!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu