Putins joprojām ietekmīgāks nekā Medvedevs • IR.lv

Putins joprojām ietekmīgāks nekā Medvedevs

21

Iedzīvotāju vērtējumā Kremļa saimnieks tomēr kļūst neatkarīgāks

Krievijas premjerministra Vladimira Putina rokās joprojām koncentrēta lielāka vara nekā  pašreizējam valsts prezidentam Dmitrijam Medvedevam, tomēr arī Kremļa saimnieks pēdējā gada laikā kļuvis neatkarīgāk. Par šādiem Krievijas iedzīvotāju aptaujas rezultātiem vēstī aģentūras LETA-AFP.

Kā rāda Jurija Levadas analītiskā centra aptaujas rezultāti, 18% respondentu ir pārliecināti, ka vislielākā vara pieder Kremļa saimniekam Medvedevam. Nedaudz vairāk apjautāto – 22% – domā, ka joprojām Putins ir ietekmīgākais politiķis Krievijā.

Vairāk nekā puse jeb 52% tomēr uzskata, ka starp abām augstajām amatpersonām vara sadalīta līdzvērtīgi.
Vērtējot Medvedeva darbu valsts vadītāja amatā, 42% apjautāto radies priekšstats, ka prezidents politisko kursu nosprauž patstāvīgi, bet 44% respondentu ir pārliecināti, ka viņš rīkojas Putina pakļautībā. Vēl pirms gada tikai 19% ticēja, ka Medvedevs nav atkarīgs no sava priekšgājēja, bet 68% bija pretējās domās.

Komentāri (21)

mary75 28.05.2010. 10.19

Viss tur Kremlī ir OK, lomas sadalītas un tiek izspēlēts teātris priekš publikas, apmēram, kā “sliktais” un “labais” policists.
Medvedevs ir tāda kā “Krievijas vara ar cilvēcisku seju”, izkārtne ārzemju lietošanai.
Putins ir “močītājs sortīrā” iekšējai lietošanai.
Medvedevam noteikti rāmji, kuros tas var darboties, vai drīzāk, imitēt darbību, atļauta liberāla retorika.
Pats galvenais – finanšu plūsmas un spēka struktūras kontrolē Putins.
Bet, acīmredzot, Krievijā sapratuši, ka bez sadarbības ar Rietumiem neiztikt, pēdējā laikā retorika mainījusies.
Lielākā intriga – klas balotēsies, un, dabīgi, būs par prezidentu, vairums, bet, ne visi, uzskata, ka, tomēr, Putins, bet, nav izslēgts arī Medvedeva variants.
Par ko visi pārliecināti – abi noteikti nekonkurēs, nu, tas ir pašsaprotami.

+5
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 28.05.2010. 10.17

Atļaušos nocitēt gabaliņu no Mihaila Nadeina šodienas raksta ez.ru “..Никогда и ничем не доказали они своего права возглавлять Россию. Нам не известен ни один убедительный пример их личной отваги, государственного ума, политической проницательности. Они самовлюбленны, косноязычны и серы. Они до сих пор не в состоянии рассчитаться на «первый-второй». Весь мир потешается над странным механизмом российской власти: никогда не знаешь, какая из кукушек высунется в окошке и что именно она прокукует. Они возникли ниоткуда и, похоже, уйдут в никуда. Первая выборная должность В. Путина – президент России. Первая выборная должность Д. Медведева – тоже президент России. Хоть бы старостой в классе кого-нибудь из них избирали для приличия, так нет. Эти люди никогда и ни за что перед нами не отчитывались…”

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu