Melngailis: EK pozitīvi vērtē ''Parex'' sadalīšanas plānu • IR.lv

Melngailis: EK pozitīvi vērtē ''Parex'' sadalīšanas plānu

12
Indra Sprance

Eiropas Komisija atbildi par nacionalizētās bankas restrukturizāciju sola līdz jūnija beigām

Eiropas Komisijā (EK) atzinīgi novērtēts Latvijas valdības sagatavotais “Parex” restrukturizācijas plāns, intervijā Ir.lv atzina “Parex bankas” valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. EK akcepts, kas gaidāms līdz jūnija beigām, ļaus turpināt bankas sadalīšanu.

Bankas vadītājs ticies ar EK pārstāvjiem un saņēmis pozitīvus signālus plāna īstenošanai. “Es pirms nedēļas tikos ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem, aizbraucām ar nelielu delegāciju. Viņi ļoti raiti izvērtē, viņi jau ir atsūtījuši pirmos jautājumus, mēs esam atbildējuši uz visiem jautājumiem. Šobrīd viņi vēl precizē dažus finanšu datus, dažas prognozes, bet ir iespējams, ka varētu jau līdz jūnija beigām dot savu slēdzienu, vismaz mutisku, kas mums ļautu turpināt darbu,” stāsta Melngailis.

“Viņi ir atzinīgi novērtējuši šo sadalīšanas ideju. Mums palīdz tas, ka viņi nesen apstiprināja līdzīgu sadalīšanu “Northern Rock” – pirmajai bankai Eiropā, kas nonāca grūtībās šajā krīzē. Mēs pēc līdzīga principa veicam šo reorganizāciju, tāpēc tas viņiem nav nekas jauns, viņi tikko līdzīgu gadījumu ir apstiprinājuši,'' vērtē ''Parex'' vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas valdība 23.martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā uzņēmumā – jaunajā bankā. Šo modeli atbilstīgi EK noteiktajām vadlīnijām rekomendēja īstenot piesaistītais starptautiskais finanšu konsultants "Nomura International plc", pēc kura vērtējuma tam ir būtiskas priekšrocības valsts noguldījumu atgūšanai un bankas klientu interesēm. Drīz pēc valdības lēmuma šis plāns iesniegts vērtēšanai EK.

Komentāri (12)

austrisv 28.05.2010. 14.58

Protams, ka EK saprot, ka citādi to Pareksu nepārdot un Latvijas valstij nekādu naudu neatgūt, vismaz daļēji!
Protams, ka” Labie” no opozīcijas domā tikai par K&K interesēm, kā nekā partiju” Labo “sponsori un arī SC sponsori! Tiem rūp tikai savas personiskās intereses: Es Tev Tu man, ne jau valsts intereses!

+6
0
Atbildēt

0

mary75 28.05.2010. 16.37

Ar nožēlu jāsaka, ka EK vērtējums AŠ un SC neko nenozīmē.
Tiem daudz svarīgāks K-K vērtējums, daudz reālāks un merkantīlāks, un savstarpējās draudzības un izpalīdzības atmosfēra, kas valda starp šiem diviem veidojumiem, iztirgojot valsts intereses par amatiem , par K-K interesēm, utt.

+2
0
Atbildēt

0

ievuliitis 28.05.2010. 15.09

Mani priecē, ka vismaz EK atbildīgi spriež no ekonomiskiem un valstiskiem aspektiem, nevis no tā – vai tas ir izdevīgi K&K un to sponsorētājām partijām.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu