''Barons" uzvar "VEF Rīga" LBL finālā • IR.lv

''Barons" uzvar "VEF Rīga" LBL finālā

27
Romāns Kokšarovs, F64

Pēc gada pārtraukuma ''Barons" triumfē Latvijas basketbola čempionātā

Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas izšķirīgajā – septītajā spēlē piektdien vakarā "Barona" komanda savā laukumā Daugavas sporta namā ar rezultātu 78:71 (20:18, 13:16, 28:18, 17:18) pieveica "VEF Rīga" vienību, pēc viena gada pārtraukuma atkal triumfējot LBL čempionātā. Visā sērijā līdz četrām uzvarām "Barons" vinnēja ar 4:3, vēstī aģentūra LETA.

"Barona" labā 19 punktus guva jamaikiešu leģionārs Oricevejinmi Efedžuku, Rinalds Sirsniņš izcēlās ar 15 punktiem. Savukārt "VEF Rīga" rindās Alekss Renfro guva 23 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Tadža Makuloga rēķinā bija 18 punkti.

Spēle ritēja līdzīgā un nervozā cīņā. "VEF Rīga" vadībā bija pāris reizes līdz trešās ceturtdaļas vidum, bet ''Barona'' pārsvars svārstījās no trīs līdz deviņiem punktiem. Tā bija īsta līgas finālspēle ar visām sportiskajām kaislībām, kad skaidri redzama abu pušu vēlme uzvarēt, ''Radio SWH'' ēterā raksturoja sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns. Latvijas izlases treneris Ainārs Bagatskis vēl pirms iznākuma sacīja, ka šādos mačos nereti uzvar pieredzējušākā komanda, un ''Barona'' spēle ar vēsāku prātu izrādījās pārāka.

Par LBL finālsērijas vērtīgāko spēlētāju pelnīti atzīts Efedžuku.

Jau ziņots, ka divas Rīgas komandas finālsērijā iepriekšējo reizi spēlēja 2008.gadā, kad "Barons" pārspēja "ASK Rīga" vienību. Tieši tad "Barons" pirmo reizi ieguva LBL zelta godalgas. Atjaunotā "VEF Rīga" komanda iepriekš labāko trijniekā nebija tikusi.

Pagājušajā sezonā LBL turnīrā astoto reizi komandas vēsturē triumfēja "Ventspils" vienība, kas dramatiskā sērijā pārspēja "Baronu" ar rezultātu 4-3. Toreiz izšķirīgajā mačā uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā.

"Barons" un "VEF Rīga" šosezon ieņēma pirmās divas vietas LBL regulārajā čempionātā. Abos mačos toreiz uzvarēja "Barons", kas sākotnēji bija pārāks ar 86:82, bet regulārās sezonas pēdējā mačā sagrāva pretiniekus ar 90:72. Kā vēstīts, trešo vietu šosezon LBL ieguva "Ventspils", kas spēļu sērijā ar 3-0 uzvarēja "Valmieras" komandu.

Komentāri (27)

Kaspars [FB] 28.05.2010. 23.16

Lai ari loti butisks notikums Latvijas basketbola, man kaut ka vairak interese, kads nakamsezon bus Rigas Dinamo sastavs :) Piedodiet, basketbola lidzjuteji…

0
-2
Atbildēt

0

don_basilio_basilio 28.05.2010. 22.43

kopš Ventspils izgāzās neinteresē vairs :(

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu