Sējāns: ar Cosmos esam nolēmuši ieturēt pauzi • IR.lv

Sējāns: ar Cosmos esam nolēmuši ieturēt pauzi

21
Jānis Saliņš, f64

Vokālā grupa “Cosmos” pārtraukusi darbību, tās dalībnieki pievērsušies citām nodarbēm

«Nav jau nekāds noslēpums, ka ar grupu “Cosmos” esam nolēmuši ieturēt pauzīti,» intervijā žurnālā “Ir” atklāj viens no grupas dalībniekiem Andris Sējāns.

Darbību vokālajā grupā viņš nomainījis pret algotu darbu un kļuvis par Spīķeru koncertzāles māksliniecisko producentu. “Cosmos” zemākais bass Jānis Strazdiņš šomēnes sācis dziedāt Latvijas Radio korī. Jānis Ozols aktīvi sācis strādāt ar saviem koriem.

Andris Sējāns gan nevēlas atklāt, vai “Cosmos” darbību pārtraucis pavisam vai tikai uz kādu laiku, tāpat atzīst, ka skatuves viņam pietrūks. «Tas kremt.» Par “Cosmos” viņš saka: «Man liekas, mēs esam kā pēc izklaides alkstoši bērni, kuri zina, kā viņi gribētu justies, ja aizietu uz karuseļiem. To sajūtu esam mēģinājuši radīt arī mūsu skatītajiem.»

«Būtu ļoti riskanti tagad teikt stingrus vārdus «viss, cauri!» vai arī «nākamgad atkal». Tepat mēs visi esam, tiekamies gandrīz katru dienu, un tad jau redzēs,» viņš saka intervijā.

“Cosmos” 2002. gadā izveidoja draugu kopa no Doma kora skolas, un īsā laikā tā iemantoja gan plašas publikas mīlestību, gan profesionāļu atzinību.  

 

Komentāri (21)

Dace Smildziņa 27.05.2010. 19.27

Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc melot vai izlikties, ka tas, ko nopratu intervijā ar lielisko mūziķi un cilvēku Andri Sējānu, nav patiesība. Lai arī Andris intervijā lietoja smalkjūtīgu apzīmējumu – ar Cosmos tagad nolēmuši ieturēt pauzīti, sarunas konteksts man lika domāt, ka grupa ir pārtraukusi savu darbību, jeb izjukusi.
Par to liecina vēl daži citāti rakstā, ko var izlasīt katrs pats.
Izlasīt, izanalizēt un radīt savu viedokli. Iespējams, atšķirīgu no mana. Tomēr man uz manu viedokli ir tiesības.
Grupa izjukusi. Skaļi, cieti vārdi? Jā.
To vietā lietot vārdu ”pauze”, ”pārtraukums”, ”pārdomas” ir daudz vienkāršāk un ērtāk.
Mākslā patiešām gandrīz nekad nav iespējams pateikt – nekad vairs. Vienmēr pastāv kaut teorētiska iespēja radīt no jauna. Pēc pārtraukuma, kaut pēc 40 gadiem, atkal rakstīt/gleznot/muzicēt/iestudēt.
Kritērijs kāda projekta pastāvēšanai vai izzušanai var būt tikai viens: vai pārskatāmā nākotnē ir jaunas idejas, plāni, nodomi.
Ja ir – apsveicami!
Ja nav – piedodiet, to nevar saukt citādi, kā par pārtraukumu, izbeigšanos.
Jā, protams, ar iespēju atjaunoties, ko arī novēlu Cosmos mūziķiem.

+6
-2
Atbildēt

3

    viuksmp > Dace Smildziņa 29.05.2010. 09.43

    Cien.A.Burve – Rozīte. Visu cieņu jūsu spējai darināt vārdu mežģīnes, bet, lūdzu, nespriediet par lietām, par kurām neko nesaprotat. Pauzes ieturēšana to arī nozīmē. Radošo pauzi. Un nevis grupas izjukšanu. Ja katru pauzes ieturēšanu tagad dēvētu par grupas izjukšanu, lielākā daļa Latvijas mūziķu apvienību būtu izjukušas.
    Jautājums redaktoriem – tiešām nevarējāt sarunāt, lai par Cosmos raksta Uldis Rudaks vai Dace Volfa? Tā dēvētā kultūras sadaļa jums ir prasts izsmiekls bez kompetences.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ingrīda Senkāne > Dace Smildziņa 28.05.2010. 14.41

    Cien. raksta autore, nevajag neko “noprast” vajag “saprast” un rakstīt tā, kā intervējamais saka. Ja es tā savā darbā “noprastu”, tad sazin ko vēl “saprastu”.
    Turklāt pati jau secināt, ka ir kritērijs kāda projekta pastāvēšanai, bet to, vai puišiem idejas ir vai nav, to Jūs zināt nevarat.

    p.s. rakstu izlasīju, viss jau skaisti, ja vien Jūsu “noprašanas” nebūtu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kaspars [FB] > Dace Smildziņa 28.05.2010. 23.11

    Interesants raksts. Domaju, ar Cosmoss viss bus kartiba. varbut citada forma, bet no ta jau vini sliktaki neklus :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 27.05.2010. 12.55

Nu žēl… Ja vien tas nebija ar domu radīt ažiotāžu pirms jauna albuma iznākšanas :-)

+4
-1
Atbildēt

0

Evija Zauere 27.05.2010. 12.57

Nemaz neskumšu.

+7
-5
Atbildēt

1

    iab > Evija Zauere 27.05.2010. 13.34

    Par pašām dziesmām varbūt var arī padiskutēt – patīk/nepatīk, bet koncerti klātienē pilnīgi noteikti bija kaut kas īpašs. Latvijā uz rokas pirkstiem var saskaitīt māksliniekus, grupas, kuru koncertus ir bauda klausīties un skatīties, tā kā šis tomēr ir samērā liels zaudējums.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu