Pasaules čempionātā uzvar Čehijas izlase • IR.lv

Pasaules čempionātā uzvar Čehijas izlase

33
AFP/LETA

Čehijas valstsvienība pēc pieciem gadiem atgriežas pasaules čempionāta uzvarētāju statusā

Čehijas hokeja izlase svētdien pēc piecu gadu pārtraukuma triumfēja pasaules čempionātā, kad turnīra finālmačā Ķelnē ar 2:1 uzvarēja pēdējo divu gadu čempionvienību Krieviju, vēsta LETA. Pēdējo reizi Čehijas hokejisti pasaules čempionātā bija uzvarējuši 2005.gadā Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Jau spēles pirmajā minūtē Čehiju vadībā izvirzīja Jakubs Klepišs, bet otrās trešdaļas izskaņā rezultātu dubultoja Tomašs Rolineks. Krievijas izlases labā vienīgos vārtus guva Pāvels Dacjuks pašā mača izskaņā.

Spēle sākās ļoti spraigā cīņā un jau pēc 20 sekundēm Čehija izvirzījās vadībā, kad skaistu kombināciju Krievijas izlases aizsardzības zonā noslēdza Klepišs pēc Jaromira Jāgra piespēles. Trešdaļas pašā izskaņā Krievijai izdevās gūt vārtus skaitliskajā vairākumā pēc Pāvela Dacjuka metiena, bet tie netika ieskaitīti, jo tika gūti jau pēc signāla par pirmās trešdaļas beigšanos. Otrus vārtus mačā Čehija guva mača 39.minūtē, kad ripa atsitās pret Rolineka slidu un ieslīdēja Krievijas vārtos. Dažas minūtes pirms mača beigām Krievijas valstsvienība varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā pieci pret trim, pēc tam arī nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ja pēc Aleksandra Ovečkina metiena no vārtu priekšas Čehijas izlasi glāba tikai vārtu stabs, tad pēc Dacjuka raidījuma ripa tomēr ielidoja vārtos pusminūti pirms mača beigām.

Pie čempionāta bronzas godalgām svētdien tika Zviedrijas izlase, kas mačā par trešo vietu ar 3:1 uzvarēja turnīra saimniekus Vācijas hokejistus. Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza 11.vietā.

Komentāri (33)

dro 24.05.2010. 00.26

Hokejā nevar uzvarēt kā RD vēlēšanās, piekarinot strīpainu lentīti:)

+16
-1
Atbildēt

2

    ievuliitis > dro 24.05.2010. 01.40

    Es domāju tā lentīte tikai vairo pretinieku apņēmību un cīņassparu.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > dro 24.05.2010. 00.31

    Jā, lentītes dēļ Bikovam tā ir dubulta sakāve :) Vispār es viņu neapskaužu, ņemot vērā kuras valsts izlases treneris viņš ir, bet par čehiem prieks :)

    +12
    0
    Atbildēt

    0

ilzeja 24.05.2010. 00.46

ai, žēl vienīgi par savainojumiem čehu rindās…
bet, kāda uzvasra! Vokounu uz rokām vajadzēja nēsāt :) Malači, malači :)

un Bikovam ar jau baņķiks klāt, lai ir, kur asaru noslaucīt…

bet īstenībā skaisti, prieks, ka Čehija, nevis kāda padsmit miljonu nācija :)

+8
0
Atbildēt

0

astra_ozo 24.05.2010. 00.28

Nebūs nekā, ko Jaunajā vilnī uz skatuves uznest… Nu skumji.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu