Vilcieni uz Jūrmalu pārpildīti • IR.lv

Vilcieni uz Jūrmalu pārpildīti

26
Jānis Saliņš, F64

Jūrmalas glābēji: pagaidām viss mierīgi, iztiekam bez nelaimes gadījumiem

Sestdiena ir silta un saulaina, Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā ir vairāk cilvēku nekā ierasts un, kā Ir.lv norādīja vilcienu konduktore, tad jau no paša rīta cilvēki lielā skaitā dodas Jūrmalas virzienā, stāvgrūdām pārpildot vilcienus. Ir.lv novēroja, ka uz Jūrmalu kuplā skaitā dodas tieši ģimenes ar bērniem, līdz vezdami pludmales mantiņas mazākajiem.

Ir.lv par savu galamērķi izvēlas Majoru pludmali. Lai ārā valda karsts laiks, lielākā daļa pludmales prieku tīkotāju snauž pludmales smiltīs un reti kurš uzdrošinās doties vēsajā ūdenī (ūdens temperatūra +16 grādi). Paši jaunākie darbojās pie smilšu piļu būves, bet aktīvākie atpūtnieki spēlē futbolu un volejbolu,

„Salīdzinot ar pagājušo gadu līdz šim brīdim viss ir ļoti mierīgi, nav ne strīdu, ne traumu, ne arī citu nelaimes gadījumu uz ūdens,” priecīgi un reizē piesardzīgi sarunā ar Ir.lv atklāj Majoru pludmales glābējs.

Šķiet, ka pludmales vasaras kafejnīcu īpašnieki gan ir palaiduši garām sezonas sākumu, jo vēl sestdien steigšus būvēja terases, kur sagaidīt atpūtniekus. Jomas ielas restorānu darbinieki stāsta, ka vismaz viņiem sezona tā pa īstam sāksies tikai jūnijā, bet suvenīru tirgotāji lielākas cerības liek uz ikgadējo Krievijas mūzikas festivālu „Jaunais vilnis. Tirgotāji paļaujas uz tūristiem no bijušajām Padomju Savienības republikām, kas ir iecienījuši ne tikai Jūrmalu kā atpūtas vietu, bet arī dažādas dzintara rotas un citus mākslas izstrādājumus. Kā sarunā atzina kāds Jomas ielas gleznu tirgotājs, tad šajās dienās neviens pagaidām neko vēl nepērk – vai nu nav naudas, vai arī nav īstie pircēji.

Pagājušajā nedēļas nogalē krāšņi tika atklāta Jūrmalas kūrorta vasaras sezona un tad arī pilsētas mērs Raimonds Munkevics devies cauri pilsētai, pamādams iedzīvotājiem un tirgotājiem. Kā šodien smej Jomas ielas tirgotāji, tad kukuļdošanas lietā apcietinātais un no pilsētas mēra krēsla gāztais Munkevics tajā diena devies cauri pilsētai, lai atvadītos.

 

Komentāri (26)

rence_linda 22.05.2010. 17.41

Ja Munkevics to redzētu :)

+1
0
Atbildēt

0

dro 22.05.2010. 19.01

Ceru, radioaparāts līdzi katram atpūtniekam, lai nepalaistu garām ne vārdu no Šķēles mutes? Es cerēju, es ticēju un viņš to izdzirdēja, viņš atnāca, lai strādātu:)

+1
0
Atbildēt

0

Driimeris 23.05.2010. 17.00

atceros kādi bija vilcieni astoņdesmitajos…pludmalē smiltis neredzēja :D
novēlu Jūrmalai atgriezties pie tāda paša tūristu daudzuma- Ražukas davai!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu