Iekšlietu ministre turpinās darbu • IR.lv

Iekšlietu ministre turpinās darbu

87
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Mūrnieces palikšanu amatā nodrošina Klementjevs, Pimenovs, Pauls un Klaužs

Ar nelielu balsu pārsvaru Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijā esošās Tautas partijas (TP), LPP/LC un “Saskaņas centra” (SC) rosināto neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL) par kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvoklī un tiesībsargu rīcību tā dēvētajā Neo lietā.

Par neuzticības izteikšanu Mūrniecei balsoja 44, pret bija 48, atturējās viens deputāts. Par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei balsoja 44 SC, TP, LPP/LC un apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” deputāti. Pret bija 48 koalīcijas un “Sabiedrības citai politikai”, kā arī neatkarīgie deputāti, bet atturējās viens – deputāts Jānis Klaužs, kurš paziņojis, ka pamet TP, bet no frakcijas nav izstājies. Balsojumā nepiedalījās deputāti Raimonds Pauls (TP) un Igors Pimenovs (SC).

Balsojuma laikā Saeimas sēdes zāli bija pametis deputāts Andrejs Klementjevs (SC), tādējādi mazinot desmisijas pieprasītāju atbalstu. Pēc balsojuma amatā noturējusies iekšlietu ministre emocionāli pateicās Klementjevam, novēroja Ir.lv. Klementjevs skaidroja, ka viņam balsojuma laikā bijušas citas – svarīgākas darīšanas. Savukārt SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs žurnālistiem skaidroja, ka Klementjevam nekāds sods par šādu rīcību nedraudot.

Mūrniece pēc balsojuma žurnālistiem pauda gandarījumu, norādot, ka “atsevišķi opozīcijas deputāti ar savu rīcību balsojuši pret demisiju”. “Es uzskatu, ka šis mana darba vērtējums ir labs,” pauda Mūrniece, atzīmējot, ka pret demisiju balsojušo cilvēku skaits bijis tomēr lielāks par vienu balsi.

Deputāte Anta Rugāte (TP) ceturtdien, pamatojot demisijas pieprasījumu, norādīja, ka iekšlietu ministre ir politiski ietekmējusi procesu. “Mūrniecei pēc labākajiem paraugiem nāktos no amata atkāpties pašai,” pauda Rugāte, norādot, ka ministre nedēļas laikā paspējusi ietekmēt ne vien policiju, izplatīt nepatiesu informāciju par žurnālisti, bet arī diskreditēt vārda brīvību Latvijā.

Savukārt Mūrniece savā uzrunā uzsvēra, ka policija strādājusi likumīgi. “Šajās nedēļās sadūrās likuma un sabiedrības intereses. Mums kā likumdevējiem vajadzētu nostāties likuma pusē, bet diemžēl ir priekšvēlēšanu laiks,” pauda Mūrniece.

Mūrniece savā uzrunā atzīmēja, ka Neo tiek salīdzināts ar mūsdienu Robinu Hudu, taču vēsturnieki nonākuši pie jaunas atziņām par šo personu – viņš esot zadzis un dalījies ar trūcīgajiem, lai viņi klusētu.

Komentāri (87)

Elīna Barkovska 20.05.2010. 10.21

Rugāte+Muižniece+Krauklis+Rozentāle= Spilgtākie TP ķēdes suņi:) Gatavi melot jebkurā diennakts laikā ar putām uz lūpām:)

+17
-1
Atbildēt

0

Verners Losbergs 20.05.2010. 10.03

Es ar pilnu krūti priecājos, bet ir jau ir Mūrniecei jāpiestrādā pie sabiedriskajām attiecībām.

+13
0
Atbildēt

1

    andrisskrastins > Verners Losbergs 20.05.2010. 10.06

    Savā ziņā es domāju ir laiks nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – atlaist to IeM PR cilvēku, kurš sataisīja problēmas ar Dubulta kungu un pieņemt kādu sakarīgu zaķi, kas spētu ministres teikto ietērpt cilvēciski siltā valodā.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 20.05.2010. 10.06

labi jau ir, ka kvadrātainajiem aplauziens..bet piekritīšu, ka ne tas veiksmīgākais Lindas posms karjerā pašlaik, pārāk daudz sarunāts pēdējā laikā un ne visai pārliecinoši..rudenī būs daudz mīnusu..

+12
0
Atbildēt

2

    andrisskrastins > ltvpanorama 20.05.2010. 10.09

    Es domāju, ir diezgan skaidrs, ka viņa nestartēs. To viņa ir teikusi vairākkārt. Man jau arī šķiet, ka viņa ir pārgurusi, pārņēmusies un visā šajā posmā viņa ir vairāk runājusi emocionāli, nekā apdomāti un racionāli. Paldies Dievam, vakardien viņa bija savākusies un cepuri nost, izturēja godam. Domāju arī, ka šobrīd, kad IeM struktūrā neiet spoži, ministriju ir jāvada vīrietim – un ne dzimumu diskriminācijas dēļ, bet tāpēc, ka tur vajag diezgan lielas iekšas, lai sakārtotu to visu. Linda savu jau ir izdarījusi.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 20.05.2010. 10.14

    lielas olas, gribēji teikt?:)viņai rudenī tiešām prātīgāk būtu paņemt pauzi..bet par tām iekšām, vai tad, piemēram, vecajai angļu Margarētai nebija iekšas?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu