Muižnieci, visticamāk, ievēlēs par Satversmes tiesnesi • IR.lv

Muižnieci, visticamāk, ievēlēs par Satversmes tiesnesi

60
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

JL priekšsēdētāja TP kandidātes apstiprināšanu dēvē par turpinājumu Maizīša neievēlēšanas plānam

Saeima ceturtdien slēgtā balsojumā Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatā, visticamāk, apstiprinās Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītāju Vinetu Muižnieci, nevis “Vienotības” virzīto  ST padomnieci, Latvijas Universitātes mācībspēku Silviju Meieri, Ir.lv prognozēja gan valdību veidojošās partijas “Jaunais laiks” (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, gan opozīcijā esošās TP līderis Andris Šķēle.

“Es domāju, ka tiks apstiprināta,” balsojumu par Muižnieci Ir.lv prognozēja Šķēle. Viņš apstiprināja, ka šo jautājumu pārrunājis ar Lembergu. Nekādas garantijas par ZZS balsojumu  gan TP vadītājs nav saņēmis, taču esot pārliecināts, ka Muižniece tiks apstiprināta. Savukārt uz jautājumu, kam viņš turpmāk uzticēs Saeimas TP frakcijas vadību, Šķēle atbildēja izvairīgi, norādot, ka par to lemšot.

Arī saskaņā ar JL priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas rīcībā esošo informāciju, ceturtdien Saeima ST tiesneša amatā apstiprinās Muižnieci, nevis “Vienotības” kandidāti, Ir.lv atzina politiķe.“Manuprāt, tā ir Maizīša neievēlēšanas plāna sastāvdaļa,“ sacīja Āboltiņa, paužot nožēlu, ka “kārtējo reizi laba kandidatūra tiek noraidīta tikai tāpēc, ka to virza “Vienotība””.

Jau vēstīts, ka 8.jūnijā beidzas pilnvaru termiņš ST tiesnesim Jurim Jelāginam, līdz ar to Saeimas deputātiem jāizvirza jauns kandidāts vakantajam amatam. Par ST tiesnesi Saeima lems aizklātā balsojumā ceturtdien.

Komentāri (60)

KasparKondrat 19.05.2010. 13.19

Eu, nu ko jūs jokojat, vai? Es jau saprotu, ka Muižniecei Saeimas termiņš iet uz beigām un vajag siltu vietiņu, bet tas tak ir par traku!!!!
Kas tagad notiks – politiķi lems tiesu??? Trakāk laikam jau vairs nevar! Varu tikai iedomāties kādi ‘spriedumi’ no turienes nāks ārā tad, kad par Satversmīgumu lems politiķi – tas attiecas gan uz jautājumu par pensijām, gan par māmiņu algām, gan par daudz ko citu. Vēl jo vairāk, ja lēmējs būs TP politiķis! TP jau sen nodemonstrējuši, ka priekš viņiem likumi nav jāIEvēro… viņi likumus PIEmēro. Ja tagad arī Konstitūciju un cilvēktiesības sāks PIEmērot attiecīgajai politiskajai partijai un viņu ‘barotājiem’ – tad ar šo valsti ir cauri…

+36
0
Atbildēt

1

    ronalds_vuskans > KasparKondrat 19.05.2010. 14.08

    bet ko tad lai TP dara, ja nav garantijas, ka kvadrāts tiks pie teikšanas.:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mary75 19.05.2010. 13.21

Tā nav tikai sastāvdaļa no plāna par Maizīša neievēlēšanu.
Maizīša neievēlēšana un Muižniece ir tikai turpinājums no plāna, kas aizsākās ar drošības likmiem, Loskutova atstādināšanu, Vilnīša ievēlēšanu, utt., kas paredz korumpēt, degradēt, paralizēt, toties pakļaut politmafijas kontrolei gan drošības, gan tiesībsargājošās iestādes, ar lielāko, toties paklausīgāko un atkarīgo kretīnu salikšanu attiecīgajos amatos.
Apsveicu visus ar vēl vienu platu soli banānvalstiņas virzienā, kas tiks sperts Muižnieces ievēlēšanas gadījumā!

+33
-2
Atbildēt

2

    kristaps_drone > mary75 19.05.2010. 17.00

    Uz to nu gan nav vērts cerēt, šajā Saeimā tas nav iespējams principā!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dagne7 > mary75 19.05.2010. 16.08

    Atliek cerēt uz deputātu godaprātu, sirdsapziņu un domām par valsti, kā nekā taču, aizklātais balsojums.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

markonimarkoni 19.05.2010. 13.47

Ahhhhhhhhhhh, attopieties!
ZZS vismaz cenšaties saglabāt pēdējās goda paliekas un par to TP sievišķi (Slaktera klonu) – Muižnieci netdodiet savas balsis.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu