Latvijā bagātākā sieviete joprojām Anna Lipmane • IR.lv

Latvijā bagātākā sieviete joprojām Anna Lipmane

23
Gatis Dieziņš, LETA

Bagātāko sieviešu īpašuma vērtība turpina kristies

Latvijas bagātāko sieviešu pirmā desmitnieka kopējais īpašumu novērtējums turpina samazināties – pirms diviem gadiem tie bija 211 miljoni latu, pērn bija palikuši 105 miljoni, bet nu šī kopsumma sarukusi vēl iespaidīgāk – līdz 76 miljoniem latu, liecina Baltic Screen pētījums, kas publicēts žurnāla VIP Lounge maija-jūnija numurā.

100 visbagātāko sieviešu saraksta pirmajā vietā tāpat kā pērn ierindojusies uzņēmēja, “Grindeks” akcionāre Anna Lipmane, arī otrajā vietā tāpat kā pērn uzņēmuma “Kolonna” īpašniece Ieva Plaude-Rēlingere, bet trešajā vietā šogad pakāpusies baņķiera Valērija Kargina šķirtā sieva Tatjana Kargina. Pērn trešajā vietā bijusi auto tirgotāja Benita Sadauska šogad ar degvielas uzpildes staciju “Viada” īpašnieci Allu (Alevtina) Morozu dala ceturto un piekto vietu.

Pirmajā desmitniekā ierindojas arī otra lielākā stividorkompānijas “Strek” līdzīpašniece Tatjana Omeļčenko, veikalu tīkla “Beta” līdzīpašniece Marika Upeniece un “Rīgas laku un krāsu rūpnīcas” līdzīpašniece Larisa Polosuhina.

Kā Ir.lv sacīja Baltic Screen pētnieks Lato Lapsa, gada laikā vietu bagātāko sieviešu pirmajā desmitniekā zaudējušas Andra Šķēles ģimenes pārstāves – dzīvesbiedre un abas meitas, kā arī vairumtirgotāja Ņina Tretjakova, nekustamo īpašumu uzņēmēja Jeļena Bondarika un izdevēja Vija Kilbloka, savukārt desmitnieka jaunpienācēju vidū ir Kargina, kas “laikus izšķīrusies” no banķiera Valērija Kargina, Krasovicka, uz kuras vārda ir lieli īpašumi, bijusī “Neldas” tīklu īpašniece Kalniņa, kā arī Upeniece – veikalu tīkla “Beta” līdzīpašniece.

Pēc Lapsas teiktā, vislielālais kritums gada laikā bija novērojams nekustamo īpašumu nozarē, savukārt ievērojams īpašumu vērtības kāpums neesot bijis nevienam, izņemot atsevišķus gadījumus, kas saistīti ar lieliem mantojumiem vai noslēgtiem darījumiem.

Komentāri (23)

Driimeris 17.05.2010. 12.24

Bezmaksas ideja IR rakstam- papētiet Lipmaņu ģimeni- mani, un es pieļauju daudzus vēl, nomoka neveselīga ziņkāre par veidu kā Lipmaņa k-gs. kļuva par Grindeks galveno akcionāru…

+3
0
Atbildēt

0

photocom 17.05.2010. 12.20

Pie visām varām kas lielāku varku dod
pareizi –
šaibas/tabletes drogas
naudas rebes
paika
tik ko tā blondā renegāte krītos līdz ausīm
tikuse sarakstā pie lapša ?

+1
0
Atbildēt

0

sanita_brike 18.05.2010. 09.08

Rakstu sērija “Kā kļūt bagātai”/”Kā zaudē miljonus” -būtu labs pienesums žurnāla tematikā. Īpaši par Šķēles sievietēm.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu