Repšes runasvīrs reklamē banku • IR.lv

Repšes runasvīrs reklamē banku

22
Ieva Broka, F64

Finanšu ministra preses pārstāvis filmēšanos "DnB Nord" reklāmas klipā esot saskaņojis

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) preses pārstāvis Aleksis Jarockis filmējies "DnB Nord bankas" reklāmas klipā un jau vairākas nedēļas ir viens no personāžiem, kurš aicina uzņēmumus izmantot bankas pakalpojumus. Viņš pats to neuzskata par Finanšu ministrijas (FM) darbiniekam nepiemērotu rīcību un šo soli iepriekš saskaņojis ar ministrijas vadību, vēstī aģentūra LETA.

"DnB Nord banka" reklāmu veidošanā sadarbojas ar aģentūru "Baltic FCB", kuras vadītājs Guntars Sticers atzinis, ka šim reklāmas rullītim personāži izvēlēti no datubāzes atbilstīgi viņu vizuālajam izskatam un arktiskumam. Šādās datubāzēs atrodami cilvēki, kuri jelkad izteikuši vēlmi piedalīties reklāmās.

Jarockis aģentūrai LETA uzsvēris, ka viņa līdzdalība reklāmā nekādā gadījumā nav saistāma ar tiešajiem darba pienākumiem, jo cilvēki reklāmām tiek atlasīti pēc vizuālajiem parametriem, nevis darba vietas. FM nav banku sektora pārraugs, tāpēc šeit nav nekāda interešu konflikta riska, uzsvēra Jarockis. Filmēšana notikusi ārpus darba laika un bijusi saskaņota ar ministrijas vadību.

Gan "DnB Nord bankas" sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa, gan "Baltic FCB" vadītājs to, ka viens no reklāmas personāžiem ir Jarockis, teicās uzzinājuši no aģentūras LETA. Ne pirms, ne pēc reklāmas klipa veidošanas Jarockis nav informējis banku vai reklāmas aģentūru, ka viņš pilda FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieka pienākumus.

Sticers atzinis – zinot Jarocka amatu, viņš, visticamāk, nebūtu izvēlēts komercbankas reklāmai. Lapsa uzsvēra, ka bankasm vēlme bijusi reklāmā iesaistīt cilvēkus, kas sabiedrībā nav pazīstami un nerada asociācijas. "DnB Nord banka" vēl lemšot, vai turpināt reklamēt savus pakalpojumus ar finanšu ministra runas vīra palīdzību.

Jarockis norāda, ka šis nav pastāvīgs, bet gan gadījuma darbs. LETA nav izdevies uzzināt, kādu atlīdzību "aktieris" saņēmis. Sticers gan atzīmējis, ka ir "interesanti", kāpēc finanšu ministra preses pārstāvim ir nepieciešamība piepelnīties brīvajā laikā. Trīs klipu filmēšana ilgusi 24 stundas un notikusi svētdienā, "aktieri" filmējušies vidēji 3-5 stundas. Kā noskaidrojusi LETA, atalgojums par filmēšanos reklāmas klipā atkarīgs no filmēšanas ilguma un apstākļiem, kā arī reklāmas pasūtītāja. Cenas te svārstās no pāris desmitiem līdz pat vairākiem tūkstošiem latu.

Komentāri (22)

mary75 16.05.2010. 16.26

Nu un kāds JL ar to sakars?
Viens ierēdnis rīkojas neētiski, nu un, tāpēc viss JL ir vainīgs?
Un kurš vispār teica, ka Repše par to ir informēts?
Tam Oskars :
Pēc taviem neadekvātiem tekstiem, šķiet, tev kaut kas nav kārtībā ar adekvātu faktu interpretāciju.

+10
0
Atbildēt

2

    Rolands Ozoliòð > mary75 16.05.2010. 18.48

    Nu protams;-)
    Repses kungs nepar ko nekad nav informeets:-)
    Vinam jau tam nav laika:-)
    Actinas tikai Marsa virzienaa ilgaas sauc;-)
    Kur tad lai buutu laiks un interese par padotajiem vai valsti domat ;-)
    Ha ha ha ha ha ha

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > mary75 16.05.2010. 20.49

    oskar, vai darba laiks nav beidzies? Cik maksā par virsstundām?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

elizabete_rutens 16.05.2010. 17.35

Neredzu iemeslu, kāpēc par ko šādu vajadzētu uztraukties. Savu priekšniecību viņš informēja, reklāmas aģentūrai un DnB nebija ne jausmas, kas viņš tāds. Kur te iespēja korupcijai vai interešu konfliktam?
Rakstā tāpat minēts, ka samaksa par šādu darbu ir neliela (varu pat saderēt, ka tie vairāki tūkstoši nav parastā cena). Vienīgais, par ko vajadzētu uztraukties – ja parasti visiem maksā līdz 100ls, bet šis saņēmis 10x vairāk.

Kāpēc gan ierēdņiem nedrīkstētu būt savas ārpus darba intereses un kāpēc ir nepieņemams, ja kādam ierēdnim mūža sapnis ir filmēties reklāmā?

Šis ir raksts, kādu es sagaidu iekš tvnet vai delfi, bet kādus līdz šim ir.lv bija izvairījies publicēt. Es ļoti ceru, ka tomēr ir.lv turpinās būt galvastiesu pārāka par pārējiem ziņu portāliem.

+8
-1
Atbildēt

0

daina_tabuna 16.05.2010. 20.12

Pirmkārt, amats tāds- nu nekāds. Līdz ar to neizbrīna, ka cilvēkam jāpiepelnās. Viņam tur labi ja 400 lati uz rokas sanāk.

Otrkārt, tie vairāki tūkstoši tiek tikai filmējoties ārzemju reklāmām un pat tad tikai pirmajam plānam (kas parasti tomēr nav Latvijas stafs).

Treškārt, ieejiet jebkuras Latvijas kastinga firmas mājas lapā- tūkstošiem cilvēku cenšas šādā veidā piepelnīties. Atraduši pašu sīkāko mušiņu, bet nekādi nesanāk uzpūst ziloni, pat līdz kaķa izmēriem nevelk.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu