Latvija pārspēj Norvēģiju ar 5:0 • IR.lv

Latvija pārspēj Norvēģiju ar 5:0

9
Romāns Kokšarovs, F64

Ar šo uzvaru mūsu valstsvienība saglabā izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam

Latvijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta svarīgā otrā posma spēlē ar 5:0 sagrāva Norvēģijas valstsvienību. Lai arī pēc divām nospēlētām trešdaļām rezultāts bija 0:0, Latvija pēdējā periodā guva divus vārtus vairākumā, salaužot norvēģu pretestību.

Mača sākumā Latvijas izlasei labākā izdevība radās pēc Aleksandra Ņiživija spēcīga raidījuma, kurš trāpīja pa pretinieku vārtu stabiņu spēles ceturtajā minūtē, kamēr norvēģi pirmo astoņu minūšu laikā izdarīja tikai vienu metienu pa Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem, vēstī aģentūra LETA. Latvijas izlase izveidoja vēl dažas labas vārtu gūšanas iespējas, taču labi darbojās viesu vārtsargs Pols Grotness, tai skaitā pēc Mārtiņa Cipuļa metiena no tuvas distances trešdaļas vidū.

Pirmā perioda turpinājumā aktīvāk sāka spēlēt arī Norvēģijas hokejisti, bet nespēja bīstami apdraudēt Latvijas izlases vārtus. Pirmo noraidījumu mača 15.minūtē nopelnīja Kaspars Saulietis, bet norvēģu hokejisti neizmantoja radušos iespēju, lai gan izveidoja vairākas labas kombinācijas Latvijas izlases aizsardzības zonā. Kopumā periods aizritēja ar Latvijas izlases nelielu pārsvaru.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlase divreiz spēlēja skaitliskajā vairākumā, izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Grotnesa vārtiem, bet nespēja pārspēt norvēģu vārtsargu. Dažas minūtes vēlāk mazākumā palika arī Latvijas izlase, taču reālas vārtu gūšanas izdevības pretinieki neizveidoja. Tikmēr lielisku vārtu gūšanas iespēju trešdaļas vidū no pašas vārtu priekšas neizmantoja Ņiživijs. Perioda otro pusi Latvija atkal iesāka spēlējot piecatā pret četriem pretiniekiem, minūti vēlāk norvēģi palika arī skaitliskajā mazākumā trīs pret pieciem un vairākas reizes spēcīgi pa norvēģu vārtiem meta Arvīds Reķis, bet nespēja izvirzīt Latvijas valstsvienību vadībā.

Otrā trešdaļa pagāja ar visai lielu Latvijas izlases pārsvaru, ko ietekmēja arī četri noraidījumi pretinieku komandā. Epizodiski Latvijas izlasei pietrūka precizitātes saspēlē, bet arī sportiskā veiksme dažbrīd nebija Latvijas hokejistu sabiedrotā.

Trešā perioda 3.minūtē pēc Kristapa Sotnieka metiena ripu vārtos novirzīja Lauris Dārziņš, gūstot savus pirmos vārtus šajā čempionātā. Dažas minūtes vēlāk Latvijas izlase nonāca divu vīru mazākumā, taču spēja norvēģu spiedienu izturēt, pārliecinoši vārtos spēlēja Masaļskis. 9.minūtē vairākumā pēc Ņiživija piespēles vārtus guva Cipulis, bet 3 minūtes pirms perioda beigām Guntis Galviņš vēlreiz vairākumā panāca drošu pārsvaru – 3:0. Pēc tam tukšos vārtos ripu raidīja Jānis Sprukts, bet spēlei punktu sešas sekundes pirms fināla sirēnas pielika Galviņš – 5:0. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē treneri atzina aizsargu Georgiju Pujacu.

Kā ziņots, pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase uzvarēja vienā no trijām spēlēm, un otro posmu uzsāka bez punktiem. Savukārt Norvēģija pirmajā posmā izcīnīja divas uzvaras pret Čehiju un Franciju, un uz otro posmu devās ar trim punktiem.

Otro posmu Latvijas izlase pirmdien plkst.21.15 noslēgs ar cīņu pret Čehiju, kas Latvijai ir labā atmiņā no Vankūveras olimpisko spēļu turnīra. F apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar deviņiem punktiem ieņem Šveice, kurai ar sešiem punktiem seko Kanāda un Zviedrija. Pa trīs punktiem izcīnījušas Čehija un Norvēģija. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Čehija noteikti jāuzvar.

Komentāri (9)

ilzeja 16.05.2010. 19.40

ja redzētu tikai rezultātu – mēs nu gan tos norvēģus sakapājām… :D

+3
0
Atbildēt

1

    Vineta Ungailo > ilzeja 16.05.2010. 20.00

    tā jau ari bija. tāpēc jau tas ir hokejs, nevis volejbols, kur rezultātu skaita pa setiem

    +2
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 16.05.2010. 20.06

Pirmos divus periodus nožāvājos ;-)

+1
0
Atbildēt

0

photocom 16.05.2010. 20.19

Jā trešajā jau jautri bija
žēl tik ka Masaļskis pats neiesita !
:))

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu