Pēc Georga lentītēm pat veidojas rinda • IR.lv

Pēc Georga lentītēm pat veidojas rinda

46
Ieva Čīka, LETA

Jauniešu organizācijas "Vienota Latvija" Rīgas centrā sestdien dala Georga lentītes, izraisot lielu pilsētnieku interesi

Georga lentīšu dalīšana pie tirdzniecības centra "Origo" izraisīja lielu rīdzinieku interesi, un pēc lentītēm pat veidojusies rinda, novēroja aģentūra LETA.

Viena no lentīšu dalītājām Svetlana aģentūrai BNS stāstījusi, ka cilvēki, kuri interesējas par lentīšu iegūšanu, ir ļoti atsaucīgi, paņemot ne tikai vienu, bet pat vairākus desmitus lentīšu. Kāda pensionāre aģentūrai LETA sacīja, ka Georga lentītes plānojot izdalīt arī kaimiņienēm, tāpēc paņēmusi vairākas. BNS arī novēroja, ka pilsētas centrā ir redzami vairāki cilvēki ar 9.maija simboliku uz apģērba.

BNS ziņo, ka pusotras stundas laikā izdalītas gandrīz 8000 Georga lentīšu. Pasākuma rīkotāji kopā plānojuši izdalīt 10 00 lentītes, un to dāvāšana turpināsies arī svētdien Uzvaras pieminekļa apkārtnē, kur visas dienas garumā norisināsies biedrības "9.maijs.lv" rīkotās Uzvaras dienas svinības.

Komentāri (46)

mincitis888 08.05.2010. 18.32

Var jau piespraust to kolorado lentīti, bet tas jau nemaina tautas, nācijas kā tādas, būtību…
Šodien biju kapos, daudz tautas, uzmanību pievērsa viena krieviski runājoša ģimene, protams ar alko, protams skaļa uzvedība…bet, kas bija visšokējošākais-divi no tā bara, piesarkušām mordām, turpat kapos čurāja, turpat uz kapiņiem, kur mūsu mīļie dus…Te tev lentīte, te tev krievu nācijas iekšējā pasaule, attieksme pret citiem:(

+15
-2
Atbildēt

0

terauds123 08.05.2010. 18.20

pašā krievijā intelektuāļi (kuru darbi ir netā atrodami un spriežot pēc to izlasīšanas, tie ir ļoti interesanti un patīkami cilvēki) spriež, ka šitas ” prazņiks” pārvērties perversā Puķina varas demonstrēšanas pasākumā..kur nav vietas skumjām par kritušajiem un nevienam neinteresē kā tur bija karā īstenībā..viss karš ir iesprostots TV un ar to tiek zombētas tautas masas, klāt jau protams pielejot krietnu porciju sīvā..ar šo pašu Molotova kokteili tad arī barojas musu ta saucamie ruskojazičnije un diemžel arī cietpauraini padomju izdzimteņi (savok) kuru mātes valoda ir latviešu,,

+12
-1
Atbildēt

0

andris902 08.05.2010. 18.56

Mēs taču esam miermīlīga tauta…ja kāds mums dāvina Georga lentītes….kāpēc gan nedāvināt ko pretī? Un mums ir:

“Šo zīmi sauc dažādi – Ugunskrusts, Laimas krusts, Kāšu krusts, Zaru krusts, Ķekšu krusts, Svastika. Latviešu mitoloģijā Ugunskrusts simbolizē gaismu, uguni, veselību un labklājību.
Daudz negatīvu emociju Ugunskrusts izsauc cilvēkos, atceroties, ka tas bija fašistiskās Vācijas simbols. Bet tas varēja kļūt par padomju simbolu. Krievijas pirmskristietības kultūrā Ugunskrusts bija ļoti izplatīts, bet Pilsoņu kara laikā tas tika attēlots uz pirmajām naudas zīmēm, bija arī uz Dienvid-Austrumu armijas karavīru piedurkņu uzšuvēm un karodziņiem. Tikai 1923 .gadā šo seno simbolu L.Trockis nomainīja pret sarkano zvaigzni. Pēc tam, kad Trockis Ugunskrustu nomainīja pret zvaigzni, Hitlers nacistu kongresā piedāvāja partijas sarkanā karoga projektu ar melnu ugunskrustu baltā aplī centrā. Zīme nav vainīga, ka to nelietīgi valkā.”

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu