Medvedevs: Padomju Savienība bija totalitārs režīms • IR.lv

Medvedevs: Padomju Savienība bija totalitārs režīms

48
AFP/LETA

Medvedevs un viņa priekšgājējs Putins līdz šim reti kritizējuši padomju sistēmu un tā vietā uzmanību vērsuši uz tās sasniegumiem

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izteicis pēdējos gados visasāko nosodījumu PSRS, paziņojot, ka Padomju Savienība bija totalitārs režīms, kas apspieda tiesības, ziņo LETA-AFP. Piektdien laikrakstā "Izvestija" publicētā intervijā Medvedevs arī norāda, ka padomju diktatora Josifa Staļina pastrādātos noziegumus nevar piedot.

"Padomju Savienība bija ļoti komplicēta valsts un, ja mēs runājam godīgi, Padomju Savienībā radīto režīmu nevar nosaukt nekā citādi kā vien par totalitāru," sacīja Medvedevs. "Diemžēl, tas bija režīms, kurā tika apspiestas elementāras tiesības un brīvības."

Medvedevs un viņa priekšgājējs Vladimirs Putins līdz šim reti kritizējuši padomju sistēmu un tā vietā uzmanību vērsuši uz tās sasniegumiem. Putins savulaik PSRS sabrukumu nodēvēja par "20.gadsimta lielāko ģeopolitisko katastrofu".

Medvedevs arī izteica līdz šim visasāko nosodījumu Staļina pastrādātajiem noziegumiem. "Staļins pastrādāja milzīgu daudzumu noziegumu pret savu tautu," sacīja Medvedevs. "Un neskatoties uz faktu, ka viņš daudz strādāja, neskatoties uz to, ka viņa vadībā valsts sasniedza panākumus, to, kas tika pastrādāts pret savu tautu, nevar piedot."

Komentāri (48)

austrisv 07.05.2010. 10.17

Manuprāt arī tagad krievija ir totalitārs Putina režīms un demokrātisko spēku pilnīga iznīcināšana: gan žurnālistu slepkavības, gan režīma darbība Aizkaukāzā. krievija neko nekad nav sapratusi no demokrātijas un arī, kā izskatās, nesapratīs, jo ir tikai viens pareizais – Putina viedoklis!

+15
0
Atbildēt

4

    mary75 > austrisv 07.05.2010. 10.26

    Patreiz ir, drīzāk, autoritārs, uz totalitāru nevelk.
    Un vēl birokratiski -kleptokratisks, bet, kas līdzīgs, tikai ne tik lielā mērā, ir arī pie mums.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > austrisv 07.05.2010. 12.20

    Krievijas Pareizticīgo Baznīcu sen jau kontrolē tas pats kantoris, kurā darbojās/as Putins. Tā teiks visu, kas būs vajadzīgs varai.
    Neviens no tiem apgalvojumiem nav patiess, ja vien šī baznīca tiešām vadās pēc Bībeles, nevis piegādātām instrukcijām.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > austrisv 07.05.2010. 10.20

    Krievijas nelaime ir tā, ka, būdama tipiska aziātu valsts, tā vienlaikus mēģina uzdoties par Eiropas valsti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > austrisv 07.05.2010. 10.39

    Problēmas būtība ir dziļāka. Gruzijas kara laikā es uzdūros ļoti labam analītiskam rakstam (esmu gan saiti jau pazaudējis), kas raksturoja Krievijas konfliktu ar Rietumiem īstenībā kā konfliktu starp Pareizticīgo baznīcu un Rietumu baznīcām/domāšanu. Pareizticīgo baznīcai ir daudz dīvaini uzskati, un pāris no tiem ir – cars/vadonis ir svēts un neaizstājams, un nekad nekļūdās, kā arī domu brīvība ir bīstama, pilnīga cilvēka brīvība ir bīstama, jo cilvēks ir grēks. Tad nu Krievija mokās – no vienas puses, ir acīmredzami, ka tai ir nepieciešama Rietumu ietekme, lai tā varētu attīstīties straujāk gan cilvēka dzīves līmeņa, gan kā valsts efektivitātes jomā. Taču no otras puses ir šī ortodoksālā domāšana, kas izmisīgi pretojas šiem centieniem modernizēties. Ja ņemam vērā, ka tikai 100 gadus atpakaļ Krievijas caru uzskatīja par svētu un viņa vārdu – negrozāmu, tad būsim reālisti – tas tik ātri nenotiks.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

piziks 07.05.2010. 10.21

Vai tik Medvedeva pēkšņā uzstāšanās un Krievijas galvām neparasti avangardiskais viedoklis nav cenšanās dot signālu/māņu kustību civilizētajai pasaulei pēc tam, kad atnāca signāli par Obamas, varbūt arī citu, neierašanos 9. maijā? Par tik primitīvu reflektorismu nebrīnītos.

+10
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > piziks 07.05.2010. 10.25

    Štrunts par Obamu, galvenais, ka Zatlers būs klāt kā štiks neatkarīgi no tā, tiks vai netiks slavināts Staļins vai kaut velna vectēvs.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

mary75 07.05.2010. 10.31

Medvedevs ir tikai Marionete, Krievijā par viņu smejas, viņš runa un dara tikai to, kas viņam atļauts, un viņa retorika orientēta uz Rietumiem, kas arī izliekas, ka viņam tic, lai var arī turpmāk pirkt gāzi un sadarboties ar Krieviju, jo arī Vācijā un Francijā opozīcija pārmet valdībai bezprincuipialitāti.
Patreiz ASV grib pieņemt likumu, kas aizliegtu iebraukšanu Magņicka ( jurista, kas atklāja milzīgu valsts līdzekļu zādzību) slepkavībā iejauktām amatpersonām iebraukt ASV, un cer, ka ES tam pievienosies, par ko es personīgi stopri šaubos.

+7
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > mary75 07.05.2010. 12.47

    Te prasās jautājums – kāpēc atļāva tādu ķecerīgu apgalvojumu izteikt?
    Es gan gaidu, kad tad pateiks par noziegumiem pret citām tautām?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu