Degvielas zādzība no RS joprojām neatklāta • IR.lv

Degvielas zādzība no RS joprojām neatklāta

17
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Aizdomās par degvielas zādzību no “Rīgas satiksmes” turētais šoferis “uz nervu pamata” saslimis

Lai arī degvielas zādzība no “Rīgas satiksmes” konstatēta aprīļa sākumā, par šā nozieguma veikšanu joprojām neviens nav sodīts, jo aizdomās turētais autobusa vadītājs “uz nervu pamata” saslimis, bet no atbildīgās maiņas vadītājas nav izdevies iegūt paskaidrojumus, intervijā Ir.lv atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Kā intervijā stāstīja Bemhens, degvielas aprite uzņēmumā tiekot stingri kontrolēta ar elektroniskām mērierīcēm gan uzpildes stacijās, gan tvertnēs, gan degvielas izliešanas pistolēs. “Ir attiecīgs gredzens ar paroli uz katras degvielas bākas, “ stāstīja Bemhens, norādot, ka arī pašos transportlīdzekļos ir iebūvēta sistēma, kas ar programmas palīdzību analizē degvielas patēriņu.

Uz jautājumu, kā tad bija iespējams nozagt degvielu no uzņēmuma, Bemhens nevarēja atbildēt, jo cilvēks, kas bijis iesaistīts degvielas pārdošanā, esot saslimis. “Jā, joprojām slimo un nav izdevies saņemt paskaidrojumus no konkrēti iesaistītās vadītājas… ir tādi gadījumi. Tikko rodas kāda problēma, cilvēki uz nervu pamata saslimst,” pauda Bemhens.

Viņš gan atzina, ka tiklīdz darbinieks atveseļosies, viņš, visticamāk, vairs nevarēs pildīt šos pienākumus.

Pats degvielas zādzības fakts Bemhenu gan neesot pārsteidzis. “Mani jau sen vairs nekas nepārseidz… kā tas notiek visā mūsu sabiedrībā. Jebkura vieta, jebkurš uzņēmums nav izņēmums šai ziņā, “ intervijā pauda Bemhens.

To, ka mo Rīgas satiksmes autobusa naktīs slepus tirgo pašvaldības uzņēmumam piederošo degvielu, aprīļa sākumā ziņoja TV3 raidījums “Nekā personīga”. Kā vēstīja raidījums, Jūrmalā Kauguros katru nakti piestāj Rīgas satiksmes autobuss, kas izvadā pa mājām darbiniekus. Šī uzdevuma piesegā autobusa šoferis arī pamanās vietējiem iedzīvotājiem iztirgot dīzeļdegvielu. Tirgošanas apjomi vedina domāt par rūpīgi izplānotu un iekārtotu sistēmu, toreiz secināja TV3.

Pilnu interviju ar Bemhenu lasiet Ir.lv sadaļā “Skats” .

Komentāri (17)

markonimarkoni 07.05.2010. 11.50

Kā Bemhenu vairs nepārsteidz nelikumības paša uzraudzītajā uzņēmumā, tā sabiedrību vairs nepārsteidz, ka Rīgas Satiksme ir “valsts valstī” uz kuru neattiecas ne uzņēmējdarbības principi, ne normatīvie akti, ne RD lēmumi. Nebūs ne vainīgo, ne atbildīgo. Kā ierasts.

+9
0
Atbildēt

0

garausiitis 07.05.2010. 12.15

Sviests – RS taču bija projekti par GPS sistēmas ieviešanu, ja atceros , tad jau 2004.gadā , ja atmiņa neviļ , tad tā projekta budžets bija pāri 300 000 Ls, degvielas bāze ar Kleistu ielā ne lētākā , domāju ar visām kontroles sistēmām. Tad kādam tad ir jābūt idiotam ,lai neredzētu ,ka fenderē degvielu. Varbūt sistēmas ir speciāli pielāgotas?

+9
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 07.05.2010. 11.34

Ar ko zaglīgs šoferis sliktāks par Aivaru Lembergu vai Vladimiru Vaškeviču, vai Dzintaru Jakānu, vai veselu virkni citu “uz nervu pamata sirgstošo” katru reizi, kad tiek pieķerti blēdībās??

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu