Arī LPP/LC prasa pārtraukt vienošanos ar aizdevējiem • IR.lv

Arī LPP/LC prasa pārtraukt vienošanos ar aizdevējiem

110
Lita Krone, LETA

Šlesers un Šķēle: ar aizdevējiem jāvienojas par izdevīgākiem noteikumiem

Arī “LPP/LC” pievienojusies Tautas partijas pozīcijai, ka vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nav Latvijai izdevīga un tāpēc tā būtu jāpārtrauc, liecina Tautas partijas izplatītais paziņojums.

Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle un “LPP/LC” priekšsēdētājs Ainārs Šlesers uzskata, ka valdībai ir jāmeklē iespējas pārfinansēt starptautisko aizņēmumu. "Ar starptautiskajiem aizdevējiem var un vajag vienoties par citiem, Latvijai izdevīgākiem noteikumiem. Tur ir jābūt mugurkaulam," Šlesera taiktais citēts Tautas partijas izplatītajā paziņojumā medijiem.

Tautas partijas līderis jau iepriekš paudis nostāju, ka aizdevums Latvijai ir neizdevīgs un būtu jāpārtrauc. Tagad šai pozīcijai pievienojusies arī LPP/LC. Vai tas nozīmē arī šīs partijas pozīcijas maiņu, lemjot par atbalstu premjera Valda Dombrovska (JL) valdības iniciatīvām, Ir.lv piektdienas vakarā nav izdevies noskaidrot.

Iepriekš LPP/LC lēma nepievienoties Dombrovska mazākumvaldībai, tomēr to atbalstīt. Tiesa, LPP/LC jau iepriekš ir paziņojusi, ka tās viedoklis ekonomikas jautājumos nesakrīt ar valdības pozīciju un tāpēc Šlesers pieļāva, ka LPP/LC varētu atbalstīt iniciatīvas, kas ir pretējas valdības nostājai.

Komentāri (110)

mary75 07.05.2010. 21.45

Tad, kad situācija bija vissmagākā, šie te abi pamuka malā un atdeva valdības grožus JL, dabiski, cerot, ka JL nekas nesanāks.
Bet, tā ka Dombrovskim, kā par brīnumu, valsti no krīzes izdodas izvilkt, pat neskatoties uz TP un LPP sabotāžu, tad tagad parādījusies jauna ideja – visās nelaimēs vainojama Dombrovska valdības pakļaušanās ļaunajam SVF, ko viņi, izcilie biznesmeņi, vīri ar mugurkaulu, nepieļautu, viņi aizņemtos uz tādiem noteikumiem, ka nevienam nekas nebūtu jāgriež, būtu trīs bērni un vēl 50000 darbavietas, un vēl komunisms pēc gada.
Rīcība nekrietna, zemiska, orientēta uz absolūti nedomājošiem lumpeņiem un valsts nākotnei ļoti draudīga, Latvija var zaudēt starptautisko uzticību, ko nesen kā sākusi iegūt.
Ja valstij izdosies izgriezt šo te AŠ ļaudabīgo audzēju no sava ķermeņa un izdzīvot, tad šī valsts dzīvos ilgi.

+59
-1
Atbildēt

3

    Lauris > mary75 07.05.2010. 22.57

    Pilnīgi mans viedoklis. Žetons!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne Rigerte > mary75 07.05.2010. 21.52

    vecos laikos komunismu solīja pēc 20 gadiem, kas bija zinātniski pamatots gājiens – pa 20 gadiem nomainās paaudze, un tai var solīt no jauna, bet, tā kā šobrīd piecgade ir jāsasniedz 3 gados, tad komunismu tiešām sola pēc gada vai diviem.

    citādi – grūti kko piebilst, ja nu vienīgi – nevis valstij, het mums pašiem jāgriež, ar baltām ~A6 izmēra lapiņām, oktobrī, ja nemaldos. par nelaimi, man nav ideju, kā pārliecināt pēc iespējas vairāk cilvēkus padomāt, nevis iekrist uz brāļiem akrobātiem.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

    terauds123 > mary75 07.05.2010. 22.02

    uzpeldēja Grieķija un uz viņas fona Latvijas valdības rīcība Eiropā kotējas, un re sākas histērija..arī pēdējo mēnešu ekonomikas rādītaji liecina par stabilizāciju,tāpēc jasak fiksi atkal mēslu bumbas svaidīt un smirdoņu laist, jo līdz rudenim nedod dies vēl vairāk tie rādītāji uzlabosies …šleseram jau pierasta lieta..mākonīc ar nau iesācējs..

    +28
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 07.05.2010. 22.17

Kad TP vēl bija koalīcijā, V.A.Krauklis Dombursovā kareivīgi uzbruka Dombrovskim un Repšem, ka TP nelaiž pie sarunām, vini nu gan mācētu izdevīgus noteikumus sarunāt, aizmirstot gan to faktu, ka vienošanos noslēdza TP ministrs. Pagāja dažas dienas un pēc TP tiksanās ar starptautisko aizdevēju parstāvjiem, asti iežmiedzis kajstarpē kaunīgi bilda – nesanāca parliecināt, un mainīja sarunas tēmu.
Tā arī šoreiz stāsta zilus brīnumus – ar vienkārsu loģiku apgāžamus argumentus, ka tikai apmuļķot lētticīgus ļautiņus.

+31
-1
Atbildēt

2

    photocom > ievuliitis 07.05.2010. 22.30

    Nu Tev ir krunka – otrā maiņā te komentē !
    :))
    ja kas turpinām mēs tŗīs pa Daugavu kuģot ar kuģīti un
    ja neesi lepna – nāc mēs alu rokam !
    :))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    terauds123 > ievuliitis 07.05.2010. 22.40

    vēl viens jokupēteris..alu jādzer..nevis jārok:P

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Kristaps O. 07.05.2010. 21.35

Dombrovskis tikko 100.pantā N.Ločmelei :”tik daudz muļķību vienā paziņojumā vēl nebiju redzējis” – t.i., kā šajā. :))))))))

+29
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu