Atgriešanās • IR.lv

Atgriešanās

5
Anda Burve-Rozīte

Par scenogrāfi Moniku Pormali (35) izdota autobiogrāfiska grāmata Monika. Māksliniece patlaban dzīvo Rīgā un audzina meitiņu Emmu Rozi

Nezinu, vai to var saukt par grāmatu, – Monika ir neziņā. Drīzāk esot bilžu albums ar stāstu, ko viņa radījusi kopā ar teātra zinātnieci Margaritu Ziedu.

Līdzīgi kā izrādēs, arī grāmatā Monika pārsniegusi visus limitus – bilžu no izrādēm ir daudz. Pēdējos gados Monika Pormale kopā ar Alvi Hermani strādājusi galvenokārt Vācijā un Austrijā. Drīzumā mēs būtu sagaidījuši viņas veidoto scenogrāfiju izrādei Latvijā, bet iejaucās kāds projekts, kura dēļ Monika tagad atsaka darba piedāvājumiem gan Latvijā, gan citviet.

Teici, ka grāmatas atklāšanas svētki pēc tam, kad tā jau parādījusies grāmatnīcās, tev ir arī iespēja satikt draugus, kolēģus, jo tu nedzīvo Latvijā. Vai tas ir skumji vai priecīgi, ka reti esi Latvijā?
Atklāšanu galerijā Istaba speciāli plānoju piektdien, lai arī aktieri tiek. Tagad esmu Rīgā un būšu ilgi. Iestājusies pašsaprotama pauze, jo man ir projekts ar nosaukumu Emma Roze.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu