Par šaušanu atlaiž kontrolieri • IR.lv

Par šaušanu atlaiž kontrolieri

13
Evija Trifanova, LETA

Ierocis esot lietots aizstāvībai pret bezbiļetniekiem; vadība konfliktu uzskata par izprovocētu

Pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” (RS) vadība pirmdien atbrīvojusi no darba kontrolieri Robertu Akermani, kurš pagājušās nedēļas nogalē cīniņā ar bezbiļetniekiem izšāvis gaisā, ziņo aģentūra LETA. Atlaistais uzstāj, ka šaujamieroci izmantojis aizstāvībai, bet uzņēmuma vadība konfliktu vērtē kā paša kontroliera izprovocētu.

Sestdien, 24.aprīlī, ap pulksten 22 Gogoļa ielā pie bijušās sinagogas Akermaņa darba laikā izcēlies konflikts ar bezbiļetniekiem, kuri uzbrukuši ar akmeņiem, kontrolieris stāstījis aģentūrai LETA. "Lai glābtu savu dzīvību, pielietoju savu kaujas ieroci un izšāvu gaisā," stāstīja kontrolieris, skaidrojot, ka agrāk strādājis kādās "struktūrās", tādēļ viņam ir ierocis. Pēc šāvēja teiktā, policija uz atgadījuma vietu neesot izsaukta. Vēlāk gan viņš policistiem “neoficiāli” lūdzis apbraukāt rajonu, bet neviens no bezbiļetniekiem neesot atrasts.

"Te nu esam tik tālu nonākuši – lai aizsargātos, kontrolierim jāpielieto šaujamierocis," sērīgi sacījis Akermanis, piebilstot, ka konflikts esot varējis beigties vēl bēdīgāk. "Kontroliera darbs ir ļoti nepateicīgs, maza alga, nav veselības un dzīvības apdrošināšanas," sūrojās bijušais RS darbinieks.

Uzņēmuma vadībai par notikušo ir atšķirīgs viedoklis. Kā sacījis RS preses sekretārs Viktors Zaķis, uzņēmuma rīcībā esošā informācija liecina, ka kontrolieris pats ar savu neadekvāto uzvedību izprovocējis bezbiļetnieku uzbrukumu. Turklāt šaujamieroča pielietošana jebkādā gadījumā esot nepieļaujama, tādēļ uzņēmuma valde nolēmusi Akermani atbrīvot no darba. RS lūgs Valsts policijai izmeklēt šo incidentu.

Savukārt Akermanis aģentūra LETA paudis viedoklis, ka uzņēmuma vadībai uz viņu “ir zobs" jau kopš tās reizes, kad viņš neaicināts ieradies Rīgas domē uz preses konferenci. Tā bija sasaukta aprīļa sākumā, lai skaidrotu sabiedrībai kontrolieru un bezbiļetnieka konfliktu, kad RS darbinieki bija izmantojuši pārāk agresīvas metodes. Jau toreiz kontrolieris Akermanis pauda savu sāpi par grūto kontrolieru ikdienu un daudzajiem apmelojumiem un aicināja paaugstināt sodu iekasēšanas efektivitāti, norādot, ka attieksme pret kontrolieriem no pasažieru puses ir ļoti ļauna, turklāt bieži tiekot apdraudēta kontrolieru veselība un dzīvība.

Komentāri (13)

daks_klave 27.04.2010. 12.45

[1.daļa]

It kā aculiecinieka viedoklis:
“Es biju tajā nelaimīgajā sestdienā 15. trolejbusā, ko apturēja kontrolieri uz Gogoļa ielas. Vismaz 2/3 no visiem pasažieriem nebija biļetes. Kontrolieri tikko paspēja iekāpt, kad divas meitenes jau paspēja pasprukt veinam kontrolierim garām. Tas nabaga džeks tika izgrūzts pa troļuka durvīm. Un mani pārsteidz visu vienaldzība, noskatoties, kā kādi septiņi apdzērušies nepilngadigi urlas metas ar dūrēm šim virsū. tolejbusa šoferis vienk. aizvēra durvis un aizbrauca. Ko lai tas nabaga kontrolieris dara, kad šitādi kropļi no Maskačkas metas virsū. Un par ko? Par to, ka pie mums valstī ir totāla visatālutība un degradējusies sabiedrība. Pa kuru laiku, lai viņš būtu paspējis policiju saukt? Kad viņam būtu atsistas visas smadzenes?” (c)Diena komentāru sadaļa

+8
0
Atbildēt

0

daks_klave 27.04.2010. 12.46

[2.daļa]

Ja taisnība, tas daļēji varētu attaisnot kontroliera rīcību, bet vēl vairāk pārliecinātu par problēmām RS. No daudziem pēdējā laika incidentiem būtu bijis iespējams izvairīties, ja vadība būtu ieviesusi korektu biļešu cenu sistēmu, kontroles mehānismu (lai 15. trolejbusa kontingents nevarētu pēc brīvas gribas iešpļaut sejā kontrolierei-pensionārei un nesodīti braukt tālāk) un neshēmojusi ar dažādiem biļešu automātiem…

IMHO,
Art

+6
0
Atbildēt

0

ivsk 27.04.2010. 13.17

Par tantiņām un miljonu etaloniem! Paņemot atpakaļ tantiņas, būs lielāka kārtība, taču kas paņems atpakaļ jau iztērētos miljonus smukjām etalonu ierīcēm ????? Taupīgumu gan neredzu, lai vai kā….

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu