Identificēti visi Smoļenskā bojāgājušie • IR.lv

Identificēti visi Smoļenskā bojāgājušie

26
AFP/LETA

Polijā nogādās pēdējos prezidenta lidmašīnas aviokatastrofas upurus

Maskavā pabeigta visu Smoļenskas aviokatastrofā bojāgājušo identifikācija, un 21 cilvēka mirstīgās atliekas drīzumā tiks nogādātas Varšavā, atsaucoties uz Krievijas Veselības ministrija, vēstī LETA/AFP.

Krievijas veselības ministre Tatjana Goļikova, vēlreiz paužot līdzjūtību Polijas tautai, paziņoja, ka viss ģenētiskās identifikācijas darbs ir pabeigts un visas mirstīgās atliekas ir identificētas. Apstiprināts, ka lidmašīnā lidoja 96 cilvēki – 88 pasažieri un astoņi ekipāžas locekļi.

Jau vēstīts, ka 10.aprīlī nosēšanās laikā pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas aviokatastrofā gāja bojā Polijas prezidents, viņa dzīvesbiedre, daudzas Polijas augstākās amatpersonas, ievērojami kultūras un sabiedriskie darbinieki. Ceļā no Varšavas lidmašīnā "Tu-154" devās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Lidmašīna nolaišanos veikusi biezā miglā, dažus simtus metru pirms lidlauka aizskārusi kokus, ietriekusies zemē un sašķīdusi.

Bojāgājušais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un viņa dzīvesbiedre Marija jau apglabāti Vavelas pilī Krakovā. Zemes klēpī jau guldīti arī vairāki citi katastrofas upuri.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu