Esmu brīvs! • IR.lv

Esmu brīvs!

32
F64/LETA

Rīkojam lasītāju aptauju par mūsu, jūsu un Latvijas brīvību

Šogad 4.maijā 20 gadi apritēs Deklarācijai par Latvijas neatkarības atjaunošanu, kas ir pamats mūsu atgūtajai brīvībai. Vienlaikus tas ir atgādinājums, ka brīvība nav automātiska, nav garantēta un to iespējams zaudēt.

Ko jums nozīmē brīvība, kāda ir tās vērtība jūsu personīgajā pieredzē?

Uzrakstiet mums savas pārdomas, spilgtākos iespaidus un atmiņas komentāros pie šī raksta vai sūtiet tās pa epastu [email protected].

Interesantākos ar pilnu vārdu un uzvārdu parakstītos vēstījumus publicēsim žurnāla "Ir" svētku numurā.

Paldies!

"Ir" redakcija

Komentāri (32)

austrisv 22.04.2010. 11.05

Esmu piedzīvojusi to laiku, kad vēlēt varēja tikai par vienu jau izraudzītu kandidātu un vienu partiju un par to pārdzīvoju jau jau 18.gadu vecumā.
stāvējām visa ģimene gan Baltijas ceļā, gan braucām uz Daugavmalu uz lielajām demonstrācijām.
Nekad neaizmirsīšu visemocionālāko nakti manā mūžā 1991.gada 21.-23. utt. augustu, kad daudzas Eiropas valstis sāka atzīt Latvijas neatkarību! Brīvību var novērtēt tikai tas cilvēks, kurš tik ilgi bija smacis nebrīvē! Biju ļoti, ļoti laimīga, kad pirmo reizi izbraucu ārpus Latvijas . Toreiz 1994.gadā bija man iespēja aizbraukt uz Parīzi ar vecu busu “Ikarusu” Nekad neaizmirsīšu sajūtu, kad šķērsojām robežu ar Lietuvu un Poliju, pēc ilgas nīkšanas uz robežas! Biju brīva un laimīga, beidzot bijām eiropā un brīvībā un piedraņķotie Lazdiņi palika aiz muguras.
Esmu domājusi, cik laimīga tomēr esmu, ka esmu piedzīvojusi kaut ko tik brīnišķīgu, kā savas tautas brīvības atgūšanu!

+13
0
Atbildēt

0

LolitaOzolina 22.04.2010. 11.11

Ja esi brīvs, tu esi drošs par savām domām un darbiem. Tu nevari būt brīvs, ja tava sirdsapziņa ir aptraipīta. Par to šajā svētku reizē vajadzētu padomāt ikvienam, jo taisnība agri vai vēlu vienalga uzvarēs. Vienmēr. Ja tas tā nebūtu, arī Latvijas valsts šodien diez vai pastāvētu.

+12
-1
Atbildēt

0

terauds123 22.04.2010. 14.37

1989. gada maijā pēc 2 gadu piespiedu prombūtnes Krievijas Tālajos Austrumos atgriezos mājās un Jelgavā Academia Petrina tornī ieraudzīju sarkanbaltsarkano karogu..tā protams vēl nebija brīvība, bet tas bija tik daudz..un tad bija neatkarības deklarācija , barikādes..notikumi Bastejkalnā, augusta pučs, Rubika draudi TV 19. augustā, Jelcins uz tanka un kā kronis visam bija 21. augusta pēcpusdienā Gastronomā (atceraties tādus) ļaudis grāba maizi uz izķeršanu un viens opis..tā ap gadi 75 , mierīgā balsī teica..ļaudis , ko Jūs trakojat..tie burlaki tak Maskavā bēg.. šim bija līdz radioaparāc, vecais īsviļnu Vefiņš ar izvelkamo antenu, kurš raidīja BBC krievu dienesta programmu:) un ļaudis pēkšņi sāka aplaudēt un priecāties..brīvība atnāca pārāk strauji, kā dāvana..mēs vēl nebijām īsti tai gatavi un tāpēc mūs tā vēlāk izmantoja un piesmēja mūsu sapņus.. bet tajās dienās tiešām jutos laimīgs..

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu