Zaķis: nepilna valdība var strādāt līdz vēlēšanām • IR.lv

Zaķis: nepilna valdība var strādāt līdz vēlēšanām

9
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Kabinetā bez dažiem ministriem var praksē novērtēt atsevišķu ministriju likvidēšanas iespējas vēlāk

Premjera Valda Dombrovska (JL) vadītā mazākumvaldība varētu pašreizējā sastāvā nostrādāt arī līdz Saeimas vēlēšanām, Ir.lv trešdien atzina JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Turklāt šādi valdība varētu praksē izvērtēt, vai iespējama atsevišķu ministriju likvidēšana pēc Saeimas vēlēšanām.

“Pašreizējos apstākļos jaunu ministru apstiprināšana nav valdības veicamo darbu topa desmitniekā,” sacīja Zaķis, norādot, – “tāpat kā Saeimā deputāti, arī valdība var strādāt mazākumā”. Savukārt to, vai ministriju vadību uzticēt parlamentārajiem sekretāriem, vai par tieslietu, veselības un ārlietu nozari atbildīgos ministrus ik pa laikam “parotēt”, noteiks premjers, norādīja deputāts.

Patlaban valdībā notiekošās sarunas par vakantajiem tieslietu, ārlietu un veselības ministru amatiem, kā atzina Zaķis, atgriezušās sākumpunktā. Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka koalīcijā patlaban nav vienprātības ne par viena ministra amatu. Visticamāk, atbalstu negūs arī bijušais Latvijas vēstnieks ASV Aivis Ronis, kas minēts kā viens no kandidātiem ārlietu ministra amatam.

Jau vēstīts, ka pēc Tautas partijas aiziešanas koalīcija meklē kandidātus trijām ministru vakancēm. Tā kā partneri bažījas atvēlēt Zaļo un zemnieku savienībai tieslietu ministra posteni, nevar vienoties arī par veselības ministru un ārlietu ministru, kurš līdz šim radīja vismazāk domstarpību.

Komentāri (9)

murnieks112233 21.04.2010. 10.52

Varēt jau var, ja kretīni ļaus…bet kretīnisms jau paliek kretīnisms, nevar zināt kad un ko var sagaidīt. Skat, šodien pat “alkatīgie šakāli kvadrātā” nāks klajā ar savu marasmu…

+8
0
Atbildēt

0

mary75 21.04.2010. 11.00

Notiek mērķtiecīga valdības darba sabotāža un valdības šantāža no triju Andrīšu puses caur tām piederošām partijām.
Nesaprotu, kas vēl vajadzīgs, lai vēlētāsjs beidzot saprastu, kuras partijas strādā valsts interesēs, kuras – tikai sponsoru un oligarhu.
Vēlēšanas būs tests uz Latvijas sabiedrības prāta spējām.

+7
0
Atbildēt

0

ronalds_vuskans 21.04.2010. 11.39

Atvainojos! Periods bija domāts līdz 2010.o4.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu