RAPLM likvidēšanu varētu atlikt • IR.lv

RAPLM likvidēšanu varētu atlikt

14
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Apsver iespēju līdz vēlēšanām nepārskatīt valdības sastāvu un saglabāt reģionālās attīstības un pašvaldību ministriju

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti trešdien ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) pārrunāja iespēju vienoties, ka parlamentā līdz vēlēšanām netiks pārskatīts jautājums par ministriju apvienošanu, savukārt valdība varētu apņemties līdz tam nelikvidēt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM).

Deputāts Jānis Lagzdiņš (TP) Saeimas komisijas sēdē uzsvēra, ka šobrīd ir bezjēdzīgi lemt par RAPLM likvidēšanu vai citu partiju priekšlikumiem apvienot vai likvidēt kādu ministriju, jo pēc vēlēšanām būs jauna Saeima, jauns premjers un jauna koalīcija, kura lems par savām prioritātēm, nosakot – cik un kādas ministrijas būs.

“Visas šīs diskusijas rada nestabilitāti un traucē strādāt,“ sacīja Lagzdiņš. Vinš aicināja Saeimas komisiju kopīgi vienoties līdz vēlēšanām neko nemainīt likumos saistībā ar ministriju skaita mazināšanai vai apvienošanai iesniegtajiem priekšlikumiem, bet valdība no savas puses apturētu RAPLM likvidēšanu.

Premjers komisijas sēdē piekrita Lagzdiņa paustajam, aicinot deputātus uz politisku vienošanos. “Es kā premjers no savas puses esmu gatavs šo viedokli respektēt un atbalstīt,” pauda Dombrovskis.

“Man ir jābūt skaidrībai, kāda būs Saeimas nostāja attiecībā uz ministrijus skaita samazināšanu. Ja būs nostāja, ka šo procesu apturam un paceļam to politiskā līmenī ar domu – pēc vēlēšanām, tādā gadījumā es no savas puses esmu gatavs apturēt RAPLM likvidāciju,” sacīja Dombrovskis.

Komisijas vadītājs Oskars Spurdziņš (TP) rosināja Saeimas frakcijas nedēļas laikā izvērtēt šādu iespējamo rīcības variantu.

Jau vēstīts, ka pēc tam, kad Tautas partija (TP) pameta valdību, koalīcija paziņoja, ka likvidēs RAPLM, kas bija viena no TP pārraudzības iestādēm.

Komentāri (14)

andrisskrastins 21.04.2010. 12.37

“Deputāts Jānis Lagzdiņš (TP) Saeimas komisijas sēdē uzsvēra, ka šobrīd ir bezjēdzīgi lemt par RAPLM likvidēšanu vai citu partiju priekšlikumiem apvienot vai likvidēt kādu ministriju, jo pēc vēlēšanām būs jauna Saeima, jauns premjers un jauna koalīcija, kura lems par savām prioritātēm, nosakot – cik un kādas ministrijas būs.”

Nu kā var tā melot un pat nenosarkt? Patīsim filmu atpakaļ – ko pirms aiziešanas no valdības TP teica? Ak jā, nevajag gaidīt, vajag ministrijas likvidēt tagad. A kad ierosināja TP zelta bedri RAPLM likvidēt, TP sāka dziedāt citu dziesmu – sak, ka tik nenorauj iespējas vēl pēdejā brīdī kaut ko ieraut nāsī.

+11
0
Atbildēt

0

krrudzinska 21.04.2010. 13.58

Nu ja, tad jau oranžie zaudētu savu sili!

+5
0
Atbildēt

2

    Agnese > krrudzinska 21.04.2010. 14.12

    Oranžie jau bija tie, kas ierosināja ministriju samazināšanu, kaut arī RAPLM vadīja Zalāns (TP).

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    krrudzinska > krrudzinska 21.04.2010. 14.19

    Tas tad, kad ar savu/Zalāna demagoģiju nespēja pakasīt tai apakšā vēl 2-3 ministrijas! Un aizejot necerēja jau viņi uz tādu Premjera izlēmību!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mary75 21.04.2010. 13.10

Tas viss jau līdzinās cirkam, lēmumi mainās ik pa stundai, nekāda konkrēta plāna nevienam nav, vieni cenšas, kā tik spēj, valdības darbu destabilizēt, Dombrovskis ar Repši vēl cenšas ko saglābt, neskatoties uz to, ka tiem nepārtraukti traucē.
Uz to visu sklatoties, pārņem šausmas – vai tiešām mēs paši visus šos te esam ievēlējuši, un kā ar šiem te, kas te valdīja pēdējos gadus, valsts krahs neiestājies jau sen, šaušalīgs iespaids par to visu.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu