TP un LPP/LC devīze: (A+Š)² • IR.lv

TP un LPP/LC devīze: (A+Š)²

128
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

TP un LPP/LC nāks klajā ar kopēju piecu punktu programmu, ar kuru abas partijas gatavojas apbraukāt Latvijas lielākās pilsētas

Topošās Tautas partijas (TP) un Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" (LPP/LC) politiskās apvienības vēlēšanu devīze būs (A+Š)², no neoficiāliem avotiem noskaidroja Ir.lv. Oficiāli abu partiju līderi Andris Šķēle un Ainārs Šlesers ar abu partiju kopīgi sagatavotu piecu punktu plānu iepazīstinās trešdien sasauktajā preses konferencē.

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka abu partiju kopīgi veidojamās apvienības devīze (A+Š)² tiks skaidrota kā “viens plus viens ir divi, bet abi kvadrātā ir vairāk nekā katrs atsevišķi”. Šo apvienības devīzi iecerēts publiskot nākamnedēļ LPP/LC un TP kopīgās programmas atklāšanā Gulbenē, vēlāk līdzīgi pasākumi notiks Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā.

Abas partijas kopīgā programmā vienojušās par pieciem punktiem. Pirmais no tiem paredz kopīgu nostāju nodokļu politikas jautājumos – priekšlikumi paredzēs nodokļu sloga pārlikšanu no darbaspēka uz kapitālu un patēriņu, iecerēts rosināt būtiskas izmaiņas likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, paaugstinot neapliekamo minimumu un to kompensējot ar augstāku nodokli par neizmantoto komercplatību. Iecerētas arī vērienīgas izmaiņas nekustamā īpašuma nodoklī, ieviešot neapliekamo minimumu 50 000 vērtībā, kā arī pārskatot šo nodokli kopumā.

Abas partijas Saeimā varētu nākt ar iniciatīvu pilnībā pašvaldību pārziņā atstāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus, savukārt pievienotās vērtības nodokļa likmes varētu tikt pārskatītas, tostarp samazinot likmi ekoloģiskajai pārtikai. Akcīzes nodokli dabasgāzei TP un LPP/LC rosinās vispār atcelt, tā spēkā stāšanās iepriekš bija atlikta.

Otrais abu partiju vienošanās punkts paredz, ka valsts budžets valdībai Saeimā jāiesniedz līdz 1.septembrim, trešais – vienošanos par ministriju skaita samazināšanu līdz deviņām vai desmit, ceturtais – Fiskālās disciplīnas likuma pieņemšanu, tajā ierakstot, ka nodokļu slogs Latvijā nevar būt lielāks par 32% no iekšzemes kopprodukta. Piektais punkts paredz piedāvāt alternatīvu mikrouzņēmuma nodokli.

Komentāri (128)

austrisv 20.04.2010. 19.11

Interesanti, kas gan traucēja TP progresīvo īpašuma nodokli ieviest jau Dombrovska valdības laikā, kad tēpisti vēl bija koalīcijā! tad gan TP bija pret progresīvo īpašuma nodokli! Tieši tēpisti to nobloķēja! Meļi nožēlojamie. Bez tam likumu pieņemt, lai budžetu iesniedz līdz 1. septembrim domāju, ka viņi to nepagūs, jo vai tad likuma pieņemšana nenotiek 3 lasījumos. Tie nelieši visu grib izdarīt ar Dombrovska rokām, lai paši būtu tīri un pūkaini uz vēlēšanām. ceru, ka tauta redz, kas notiek!
Neticu, ka ar šiem 5 punktiem pietiks, lai sataisītu konsolidētu budžetu 2011.gadam! Domāju, ka abiem Š ir zemūdens akmeņi: Lielo valsts uzņēmumu prihvatizācija(Latvenergo, Latvijas valsts meži) Ne jau par velti Mākoņtēvs izlīdis no pagrīdes!

+46
0
Atbildēt

5

    dro > austrisv 20.04.2010. 19.27

    Tieši tā, bet vai dziedātājtauta to atcerēsies – “viņiem tomēr ir plāns”!:) Plānu pieprasīja arī prezidenta “stratēģijas” grupa, kura prot atrisināt vienu vienādojumu ar vairāk kā 3 nezinamajiem:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > austrisv 20.04.2010. 21.36

    Viņiem ir plāns.Kods “”Barbarossa”.Klička “Waterlo”

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > austrisv 20.04.2010. 19.32

    Mister Fix, vai Jums ir plāns? Jā, mister Fix, man ir plāns KVADRĀTĀ, mister Fix!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    zigrida_valtson > austrisv 20.04.2010. 19.51

    Šķiet, vienīgais nezināmais šajos pārveidojumos ir – cik liels būs otkatu procents, ja “lietas bīdīs” ar šī lietu bīdīšanas kantora starpniecību :)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > austrisv 20.04.2010. 20.16

    Budžets iet divos lasījumos, bet tas tik un tā nav no svara. Kā šī “vēlēšanu apvienība” domā panākt budžets pieņemšanu pirms ievēlēšanas jaunajā Saeimā? Jeb šie 5 punkti atkal tiks iesniegti Dombrovskim kā ultimāts???
    Izsktatās pēc pirmsnāves agonijas AŠ2 darbības…

    +14
    0
    Atbildēt

    0

ivetao2007 20.04.2010. 20.05

Zigurds
Viens zaglis ir zaglis, bet divi – jau banda. Sodi attiecīgi stngrāki. Bandas galvenais miglas pūšanas aparāts – prasti meli, milzīgi meli, milzīgi un nekaunīgi meli, meli sajaukti ar patiesību. Ja to nevar atšķirt, tad jasamierinās ar plikām kājām, dibenu uz plikas zemes.

+40
0
Atbildēt

0

zigrida_valtson 20.04.2010. 19.04

Tad jau pašu veidojumu varēs saukt par “TP/LPP/LC/SC un draudze”.
Devīze vēl kliedzošāka par pašu apvienību. Ja ir mājiens uz Einšteinu un pilno enerģiju, tad drīzāk būtu jāatsaucas uz Ņūtonu un gravitāciju, ar domu, ka visa šī varza nogremdēja LV.

+30
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu