Guļāns: deputāti nespēj pieņemt valstiski svarīgus lēmumus • IR.lv

Guļāns: deputāti nespēj pieņemt valstiski svarīgus lēmumus

23
Lauris Nagliņš, LETA

Pēc Maizīša kandidatūras izgāšanas bijušais Augstākās tiesas priekšsēdētājs kritizē parlamentu

Saeimas balsojums ir apstiprinājis mūsu likumdevēju zemo morāli ētisko līmeni, pēc parlamenta lēmuma atkārtoti neapstiprināt amatā Jāni Maizīti pauž bijušais Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs, tagad AT senators Andris Guļāns.

Šobrīd vairs nav runa par vienas konkrētas amatpersonas ievēlēšanu vai neievēlēšanu, bet par daudz nopietnāku valstisku problēmu – deputātu spēju pieņemt valstiski svarīgus lēmumus, ar AT Komunikācijas nodaļas vadītājas Rasmas Zvejnieces starpniecību ir.lv norāda Guļāns.

Šķiet, ka daudzi likumi tiek pieņemti ārpus parlamenta sienām un tos pieņem nevis tautas ievēlēti deputāti, bet personas, kam liela ietekme uz parlamentu, secina senators.

Jau vēstīts, ka pārsteigumu par šādu Saeimas balsojumu pauda AT priekšsēdētāja vietnieks Pāvels Gruziņš, kas Ivara Bičkoviča prombūtnē pilda AT priekšsēdētāja pienākumus. Rakstiskā komentārā ir.lv viņš pamato: “Pārsteigums ir deputātu liekulība, pirms balsojuma apstiprinot atbalstu, bet balsojumā parādot citu rezultātu. Mums nav zināmi argumenti, kāpēc Maizītis netika apstiprināts. Nav zināmas kļūdas, kādēļ viņš nevarētu turpināt darbu.”

Lai varētu izvirzīt jaunu kandidātu, būtu jāzina, kādi argumenti bija Saeimas deputātu balsojumam pret Maizīša kandidatūru, lai AT priekšsēdētājs otrreiz “neuzkāptu uz tā paša grābekļa”, norāda Gruziņš, piebilstot – “deputāti, protams, ir brīvi savā balsojumā, taču šoreiz argumenti būtu jāzina”.

Komentāri (23)

murnieks112233 15.04.2010. 14.09

Kam viņiem domāt? Nauda domā viņu vietā.Pērkamās prostitūtas.

+7
0
Atbildēt

1

    Pēterītis > murnieks112233 15.04.2010. 14.27

    Vai tev likās, ka tas Maizītis balts un pūkains? Tad jau viņš vienīgais tāds šajā valstī.
    Vai nepieļauj domu, ka arī viņam savi melnie plankumi, tikai prasmīgāk noslēpti aiz svišķi bīstamā noziedznieka ķeršanas epopejas?

    0
    -7
    Atbildēt

    0

Absints 15.04.2010. 13.01

mani urda jautājums, cik acīmredzamam jābūt acīmredzmajam un, kas mums var palīdzēt ar to tik galā, ja likums ir totāli bezspēcīgs???

+6
0
Atbildēt

0

terauds123 15.04.2010. 14.31

interesanti..kas notiek ja AT atsakās virzīt citu kamdidātu?.. pēc būtības Latvijai vislabākais variants būtu atlaist Saeimu un sludināt ārkārtas vēlēšanas..šitas prieks- uzturēt krāpnnieku nopirktā pozitīvisma upuru ievēlētos oligarhu pakakalpiņus valstij izmaksās pārāk dārgi, arī to mazo laiku , kas palicis līdz vēlēšanām..

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu