ZZS izvaicā Maizīti, atbalstu nesola • IR.lv

ZZS izvaicā Maizīti, atbalstu nesola

13
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Lemberga viedoklis frakcijas deputātu balsojumu par ģenerālprokurora trešo termiņu neietekmēšot

Arī pēc tikšanās ar Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju ģenerālprokurors Jānis Maizītis nav guvis pārliecību, ka ceturtdien Saeima atbalstīs viņa pārvēlēšanu amatā.

Maizītis žurnālistiem gan uzsvēra, ka tiešu atbalstu viņam nav paudusi neviena frakcija. Pēc “ir.lv” iepriekš veiktās aptaujas, vismaz 52 deputāti teikušies balsot par trešo ģenerālprokurora Maizīša termiņu.
ZZS deputātu un Maizīša tikšanās bija atklāta, tajā varēja piedalīties arī žurnālisti. Kā novēroja “ir.lv”, deputāti aktīvi izvaicāja Maizīti par darba specifiku, uzdodot arī personiskākus jautājumus, piemēram, vai viņš gatavs kļūt enerģiskāks un aktīvāks, vai pats sevi neuzskata par neaizstājamu.
Maizītim jautāja, vai viņu apmierina ģenerālprokurora kandidātu izvirzīšanas kārtība, kā arī uzdoti jautājumi par atsevišķām izmeklētām lietām, kā arī tādām, par kurām nav rosināta izmeklēšana.
Maizītis uz ZZS frakcijas sēdi bija sagatavojis rakstiskas atbildes uz jautājumiem, kas uz vairākām lappusēm iepriekš bija viņam nosūtītas. Viņš atvainojās, ka tik īsā laikā nav atbildes sagatavojis pietiekami augstā līmenī, taču bija gatavs tās visas nolasīt.
Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, pametot fracijas sēdi pirms došanās uz tikšanos ar premjeru Valdi Dombrovski, žurnālistiem sacīja, ka ZZS deputātiem, visticamāk, par šo jautājumu būs brīvais balsojums. Viņš atteicās atklāt savu nostāju par Maizīša pārvēlēšanu. Brigmanis noliedza, ka īsi pirms tikšanās ar Maizīti, kad ZZS deputātus Saeimā apmeklējis Ventspils mērs Aivars Lembergs, būtu pārrunāta nostāja par ģenerālprokurora pārvēlēšanu. Pēc Brigmaņa teiktā, Lemberga domas šajā jautājumā neietekmēšot ZZS deputātu viedokli.
Pirms tam Maizītis tikās ar apvienības “Saskaņas centrs” frakciju, kura atkārtoti apliecinājusi, ka viņu atbalstīs. Kā vēstī LETA, brīvais balsojums par ģenerālprokura pārvēlēšanu būs arī Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa'' deputātiem. Pārējās Saeimas frakcijas solījušās balsot par Maizīti.

Komentāri (13)

Absints 14.04.2010. 16.48

tas ir amizanti –

“Augusts Brigmanis, pametot fracijas sēdi pirms došanās uz tikšanos ar premjeru Valdi Dombrovski, žurnālistiem sacīja, ka ZZS deputātiem, visticamāk, par šo jautājumu būs brīvais balsojums.”

beidzot zemnieciņi drīkstēs paši arī balsot, jo parasti viņu vietā visu izlemj onkulis Aivars un paska kā darīt onkulim Augustam, un visi rātni piespiež par vai pret. sasodītās marionetes.

+7
-1
Atbildēt

0

Diāna Andžāne 14.04.2010. 19.20

Man gan šķiet, ka šī raksta kontekstā “brīvais balsojums” kā reiz nebūs brīvais balsojums. :)

+5
0
Atbildēt

1

    dūda > Diāna Andžāne 14.04.2010. 20.43

    šis vienkārši izklausās pēc liela teātra, tik Maizītis neko no tā nesaprot :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

ezulis_k 14.04.2010. 23.33

Īstenībā, Maizīša vietā varēja būt kaut terminators, neko daudz vairāk izdarīt nevarētu.
Ja valstī cīnās nevis ar korupciju, bet, tās apkarotājiem, un, neskatoties pat uz SVF aicinājumiem netiek mainīta likumdošana amatpersonu atbildības pastiprinašanas virzienā, puse parlamenta pieder oligarthiem – vislabākais ģenerālprokurors neko tādā valstī izdarīt nespēs.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu