No varas gāztais Bakijevs gatavs aiziet no amata • IR.lv

No varas gāztais Bakijevs gatavs aiziet no amata

28
AFP/LETA

Bakijevs gatavs atkāpties, prasa drošības garantijas.

Gāztais Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs ir paziņojis, ka ir gatavs atkāpties no amata, ja tiek garantēta drošība viņam un viņa ģimenei, ziņo BBC.

Iepriekš Kirgizstānas pagaidu varas iestādes paziņoja, ka ir atņēmušas no varas atstādinātajam prezidentam imunitāti pret kriminālvajāšanu un apcietinās viņu, ja viņš nepadosies, liecina AFP/LETA arhīvs.

Kirgizstānas pagaidu valdības premjere Roza Otunbajeva uzskata – ja Bakijevs nolemtu atstāt valsti, viņš varētu doties uz Latviju, kur atrodoties abi Bakijeva dēli Maksims un Marats, atsaucoties uz Associated Press, vēsta BNS.

To, ka Bakijeva dēls Maksims pašlaik varētu uzturēties Latvijā, otrdien rakstīja Latvijas mediji, tomēr oficiāla apstiprinājuma tam nav. Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsvēris, ka Latvijas varas iestādes šādam cilvēkam iebraukšanas vīzu neesot izsniegušas, vienlaikus Riekstiņš neizslēdza, ka Bakijevam var būt Šengenas vīza, ar kuru viņš varētu iekļūt Latvijā, vēsta BNS.

Esam jau ziņojuši, ka opozīcijas iniciētos protestos gāzts Kirgizstānas prezidents. Protesti ir prasījuši vairāk nekā 80 cilvēku dzīvību.

 

 

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu