ES Grieķijai gatava aizdot 30 miljardus eiro • IR.lv

ES Grieķijai gatava aizdot 30 miljardus eiro

22
AFP/LETA

Eirozonas valstis var šogad Grieķijai piešķirt 30 miljardu eiro aizdevumu.

16 Eiropas Savienības valstu finanšu ministri vienojušies par triju gadu finansējuma programmu – kopā gandrīz 21.1 miljards latu, nosakot procentu likmi aptuveni 5% apmērā, citējot Eirogrupas vadītāju Žanu Klodu Junkeru, ziņo AFP/LETA.

"Palīdzības struktūra būs tāda, lai Grieķija gūtu iespēju atgriezties [aizņēmumu] tirgū ar normāliem noteikumiem," sacījis Junkers.

Grieķija apsveikusi šo lēmumu, bet norādījusi, ka tā vēl nav izteikusi oficiālu lūgumu pēc šādas palīdzības.

Komentāri (22)

daks_klave 12.04.2010. 07.56

Grieķija ziepēs līdz ausīm, bet palīdzību, redz, vēl nav lūgusi. Visdrīzāk protams, lielākā daļa “nabaga” grieķu, kuri nu vairs nevar atļauties sēdēt bāriņos 7 dienas nedēļā, pie sevis cer, ka nemitīga sūdzēšanās un streikošana brīnumā kārtā atrisinās valsts finansiālās problēmas.

“Brīnumaini”, bet izskatās, ka tas tik tiešām tā varētu notikt. Tāpat kā ES ilgstoši kavējās ar Lisabonas stratēģijas izgāšanās atzīšanu, šoreiz ir izvēlēts kavēties ar citas izgāšanās – novēlotām un nepietiekamām sankcijām pret Grieķiju sakarā ar Māstrihtas kritēriju neizpildi un statistikas viltošanu – atzīšanu. Samaksa par to šoreiz būs dārgāka – 30 miljardi Eiro no ES (pārsvarā Vācijas) iedzīvotāju maciņiem.

turpinājums sekos (1000 zīmju ierobežojums)…

+3
0
Atbildēt

0

daks_klave 12.04.2010. 08.00


Nedaudz nolaižas rokas no Latvijas iedzīvotāja skatupunkta – varbūt arī mums labāk izvēlēties slinkošanas/streikošanas ceļu? Dot ES zināt, ka mums iedzīvotāju veselīgais (darbaspējīgākais) dzīves posms ir vēl zemāks nekā Grieķijā (pārsvarā sliktās veselības aprūpes sistēmas un alkoholisma dēļ), arī parādu nasta ir vēl nepanesamāka, tādēļ arī esam pelnījuši, lai mūs uztur čaklie Vācijas darbaļaudis. Kas to zin, ja tiks nokavēts, kāds paspēs pirms mums, un naudiņa ES makos (līdz ar čaklo ES darbaļaužu pacietību) beigsies…

P.S. Lūdzu palielināt atļauto zīmju skaitu komentāros – tas padarītu komentēšanu ērtāku!

IMHO,
Art

+3
0
Atbildēt

0

Kalniete 12.04.2010. 21.36

Bet veids kā Grieķi reaģē uz šādu palīdzību ir vienkārši izcils! Pilnīgs pretstats LV gadījumam :) ja mēs sevi biedējām ka mums var neiedot, tad Grieķi šajā situācijā vēl atļaujas pateikt ka nav šo aizdevumu lūguši, lai gan skaidrs ka viņiem to vajadzēs pat ļoti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu